contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Patrate De Ciocolata Cu Surprize - Rocky Road

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

     Una dintre cele mai bune retete "rocky road" sau salam de biscuiti australieni am gasit-o pe Taste, bineinteles un site foarte apreciat de mine pentru varietatea de retete pentru orice masa, meniu, dieta, din toate culturile si colturile lumii.
     Ca un mic istoric, foarte pe scurt, acest desert a fost creat pe la mijlocul secolului 19 de un oportunist care a vazut profit in resturile de produsele de cofetarie (biscuiti, bezele, ets) distruse in timpul transportului din Europa pe care le-a amestecat cu ciocolata ieftina, alune rancede si chiar gem; in scurt timp acest desert a devenit foarte popular si este in prezent interpretat in cofetariile din intreaga lune sub forma de  tort, briose si chiar inghetata. Personal, e unul din preferatele mele pentru ca e foarte versatil, poti folosi cam orice ai prin camara si foarte economic. Eu am folosit fistic, rahat, biscuiti, ciocolata alba si bineinteles ciocolata amaruie musai  un minim 70% cacao... si iata ce a iesit:

Ingrediente:
  • 50ml Bailey's sau orice crema de whiskey, merge si rom dar doar 30ml pentru ca e mai tare
  • 200g ciocolata amaruie (de buna calitate)
  • 20g unt
  • 100ml lapte condensat
  • o mana de fistic prajit decojit si taiat grosier
  • 7-8 biscuiti populari
  • 3-4 cuburi de rahat (folositi pe cel rosu, va da culoare prajiturii)
  • 100g ciocolata alba (cubulete)
     Pentru inceput se imbraca in folie de aluminiu un vas de yena sau o tavita mica de 8cm x 20cm (plus sau minus). Eu am folosit o tava mai mare care nu a fost foarte potrivita pentru ca prajitura a iesit foarte subtire, de aceea am ales sa o tai cu un inel de marimea unei briose si au iesit niste bombonele foarte dragute.


     Se pune pe bain-marie laptele condensat, lichiorul, untul si ciocolata rupta in bucati mici, se amesteca bine pana cand toate bucatile de ciocolata s-au topit. Se lasa la racit inainte de a amesteca cu celelalte ingrediente.


     Cand ciocolata s-a mai racit, se adauga rahatul taiat cubulete, biscuitii rupti in bucati, ciocolata cubulete si fisticul maruntit.


     Compozitia se rastoarna in vasul pregatit initial si se niveleaza. Daca mai aveti ciocolata alba puteti decora prajitura topind cam 50g si stropind suprafata prajiturii.
     Se tine la rece cateva ore sau de preferat peste noapte, se taie cubulete sau cu o forma de prajituri si se serveste pudrata cu zahar. Atat pentru mine cat si pentru degustatorii mei a fost un hit care a disparut prea repede. Sper sa incercati si voi reteta si sa-mi impartasiti parerile. S'aveti pofta!