contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Patratele Cu Nuca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Retete delicioase


           Patratele cu nuca

Pentru o tava cu dimensiunile de 25cm/35 cm
Ingrediente pentru blat
 
 
-6 oua
-150 de grame zahar pudra
-50 de grame de pesmet fin
-100 de grame de nuci macinate sau strivite cu merdeneaua(depinde cum va plac)


 Ingrediente pentru crema:
4 oua
-4 linguri de lapte
-200 de grame de zahar
-50 de grame de nuci macinate
-esenta de rom
-6-7  linguri pline de frisca batuta
Mod de preparare :
-se bat albusurile bine,se adauga zaharul si se bat  in continuare pana  se intareste spuma
-se  adauga adauga pe rand ,galbenusurile , pesmetul si nucile amestecand usor (trebuie sa arate ca in poza 3)
-Compozitia se toarna intr-o tava unsa  si tapetata cu faina(sau se poate folosi hartia de copt)
- se coace in cuptor, la foc potrivit,20-25 de minute(daca e mai iute cuptorul sunt suficiente 20 de minute)
-se lasa la racit  si se scoate din tava

Crema se prepara astfel:
-se bat ouale spuma,impreuna cu laptele si zaharul,apoi se aseaza vasul pe bain-marie si se bate in continuare,pana se ingroasa compozitia.
-Intr-un final va arata ca o mamaliguta mai moale

-se ia de pe foc ,se lasa la racit , apoi se adauga nuca,esenta de rom si frisca batuta
-Se poate stropi blatul cu putin sirop caramelizat,sau se poate  pur si simplu lasa asa
-de asemenea ,se poate servi imediat ,eu insa am preferat sa o las peste noapte la frigider sa o pot portiona mai bine.
 O duminica frumoasa va doresc
                                    si pofta buna,evident :-)