contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pavlova Cu Crema De Mascarpone Si Sos De Mure

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




  Nu este o Pavlova perfecta, in sensul ca as fi vrut sa ramana alba in exterior, dar m-am bucurat sa vad ca in interior a ramas alba si pufoasa, iar in exterior crocanta. A fost delicioasa si cu aceasta ocazie am folosit si o parte din murele din congelator :)) Puteti sa folositi fructele voastre preferate, rezultatul va fi acelasi :)

Ingrediente:
5 albusuri
300 g zahar
1 lingura zeama de lamaie
un praf de sare

Crema:
150 ml frisca lichida
100 g mascarpone
100 g zahar pudra
1/2 pastaie de vanilie

Sos:
250 g mure congelate/fructe de padure
100 g zahar


Mod de preparare:

Cuptorul se incalzeste la 150 grade C/treapta 2.

Albusurile de ou se pun intr-un bol uscat, fara urma de grasime si se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul in 3 etape; nu se adauga urmatoarea cantitate de zahar panacand cel adaugat anterior nu este dizolvat. Pentru incorporarea si dizolvarea completa a zaharului trebuie sa mixati in jur de 20 minute. La sfarsit se adauga zeama de lamaie si se omogenizeaza. Tava se tapeteaza cu hartie de copt si se formeaza 3 cercuri de albus. In mijlocul fiecarui cerc se face cate o adancitura, lasand marginile mai inalte.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coace tim de 1h-1h.20min la 100 grade C/treapta1. Se lasa sa se raceasca cu usa intredeschisa.

Frisca se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se adauga vanilia si mascarpone si se omogenizeaza.

Fructele congelate se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si 50 ml apa si se fierb la foc mic pana se obtine un sos legat.

Asamblare:

In fiecare adancitura se pune 1/3 din crema, apoi fructe si sos. Eu am facut una si cu kiwi, la sos am procedat la fel.


Print 
Friendly and PDF