contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pavlova Cu Mix De Fructe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Aceasta reteta este una foarte dulce, un desert special originar din Australia. Se spune ca a fost creat in onoarea unei balerine rusoaice, Anna Pavlova, in timpul turneului ei in Australia si Noua Zeelanda in anul 1926. In principiu este o prajitura pe baza de bezea, frisca si multe fructe proaspete, in special citrice sau alte fructe acrisoare. Aceeasi combinatie de bezea frisca si de data asta, capsune, sta la baza altui desert originar din Anglia - Eton mess - bezea faramitata, bucati de capsune si multa frisca, totul amestecat grosolan si servit rrrrrrece.
     Sa revenim la desertul meu care arata asa:

Ingrediente pentru 4 portii:
  • 3 albusuri
  • 150g zahar tos
  • o jumatate de lingurita de amidon
  • 200ml smantana grasa
  • o lingura de zahar pudra
  • o lingurita de extract de vanilie
  • diverse fructe 
     Se face o bezea din albusuri batute spuma la care se adauga zaharul in care ati pus amidon; se amesteca bine pana cand s-a topit zaharul. Se aseaza cupe de bezea pe o tava in care ati pus hartie de copt (sfatul meu prietenesc e sa ungeti hartia cu ulei inainte sa puneti bezeaua).


     Se da la cuptor la foc fffffoarte mic (60 grade celsius) timp de 2 ore si jumatate sau pana cand bezeaua devine tare la exterior si usor moale in mijloc. Acuma, ce sa zic, cuptorul meu primitiv nu stie prea multe, dupa cum am spus si cu alte ocazii, are 2 viteze, tare sau foarte tare. De data asta mi-a ajutat bunul Dumnezeu si nu s-a ars bezeaua... dar voi, dragii mei, care aveti scule pe bascule, fiti foarte atenti cat tineti bezeaua la cuptor pentru ca e foarte usor sa o dati in bara, chiar si cu un desert asa usor, si mai ales aveti grija cum manevrati bezeaua coapta pentru ca se poate faramita extrem de usor.

     Buuuun, am ajuns la frisca, extrem de simplu, intr-un bol rece si cu paletele mixerului rrrreci de la congelator, mixati smantana pana cand se intareste, adaugati repede zaharul pudra si vanilia si mai mixati putin (nu exagerati pentru ca e foarte usor sa scoateti untul, la propriu, din smantana grasa). Pentru mai multe detalii intrati aici.
     Pe bezeaua rece se aseaza neglijent frisca si deasupra puneti bucati de fructe (spalate, decojite, taiate felii subtiri - se intelege de la sine) se pudreaza si se serveste pe loc. Bun, am zis "se aseaza neglijent" dar puteti sa va jucati de-a Master sef si sa va faceti bezelele cu posul, la fel si frisca... dar eu nu m-am complicat... am vrut un desert rapid si gustos si asta am si facut. Va urez s-aveti pofta (de dulce) pana dat' aviatoare!