contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paznicii Orientului, Supliment Al Revistei Ararat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Nu este un post culinar.

Am primit de la Paul Agopian trei suplimente ale revistei ARARAT (nu, nu e reclama, caci nu se gasesc de vanzare) si primul pe care l-am citit azi a fost cel despre caini (urmeaza si despre plante si bucatarie, numai ca trebuie sa le iau incet, sunt bine documentate si imi ia ceva vreme).

Oricum, le puteti citi si online, mie, personal, nu imi place, prefer pe hartie.

Nu am sa preiau nici fotografii din revista, numai coperta.

Linkurile, pentru exemplificare, e sa fie fix search gogu.

La supliment au colaborat mai multi proprietari si cunoscatori si e vorba de niste rase de caini foarte rare, istoric, geografie, pe alocuri chiar putine povestiri romantate.

Nu reiau nici textul ci doar rasele de care, probabil, multi nu ati auzit, descendenti ai molossoizilor absolut toti si caini impecabili, pe alocuri, poate aduc si completari din vagile mele cunostinte.

Impresionata am ramas de Sivas Kangal, desi nici celalalti nu sunt mai prejos.

Alabai a carui denumire inseamna “baltat” este un ciobanesc de asia centrala care atinge si 80 de kilograme.

Ciobanesc caucazian (aici nu mai pun link, deja a devenit cunoscut) dar pot aduce adaugiri, primul pe care l-am cunoscut, al unei vecine, prin anii 80, tip armean, adus cu rulota (Gampr) era de o ferocitate incredibila, se numea Sher Khan. Un frumos. Nu sunt caini usor de intretinut si de stapanit, dupa parerea mea.

Acesti caini apar si pe monezi (drahme, coroane), numele Gampr insemnand “paznic”.

In linii mari, daca va intereseaza subiectul, dati pe link-ul de la inceput, pentru ca nu am de gand sa copiez revista ci doar sa o expun atentiei, mai gasiti si alte rase rare, alte informatii interesante.

Multumesc frumos pentru revista, Paul. O sa fac o succinta trecere in revista si celorlalte, desi la link-ul suplimentului se pot citi online, insa nu strica o scurta recenzie, fie ea si neprofesionala.

hard roc aleluia si reiterez melodia celor de la White Knucles, stiu ca mai e, dar cateii aia sunt mortali.



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com