contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pe Care Le-am Mancat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu pe toate, dar iaca, ne-am reintors in fagasul normal cu altceva decat hot dog, traditionalele sarmale.

Slide1

Nu mai revin la reteta, le pun doar asa, la arhiva. Dar reiau nitel ce am pus in ele, in afara de carnea tocata de porc si ceapa, sare, piper, boia, cimbru, putin marar si orez, am pus si slanina afumata taiata cu cutitul.

Slide2

Au iesit 44 de sarmale, medii, dintre care trei in foi de vita de vie, e buna saraca si la asta cand raman in pana de foi.

Slide3

Varza dulce tocata si nitel inabusita deasupra si dedesubt si la zacut cu ele.

Slide4

M-am obosit pana si sa fac mamaliga, am fost la cules de ardei iuti (din butoaiele cantinei), am avut si smantana. Tacam complet. Mangealac?

Slide5

Gata, episodul hot dog s-a stins, dar …

Slide1

AM fost sa platesc enelul si am intrat in Auchan cu gandul de a lua fix cativa mici si o chifla, ceea ce am si facut, de data asta am luat mici de oaie si vita.

Slide6

Inarmata cu cumparaturile mele in valoare de sase lei (deci cam un euro si ceva, da?) mi-am zis ca daca nu am bulan sa gasesc o casa libera, le las acolo si ies. Bulan am avut ca tocmai se mai deschidea o casa. M-am socat putin de volumul de marfa care se cumpara de parca ar veni foametea. Nu imi sta in obicei sa ma uit in cosuri, dar efectiv era un volum urias de cumparaturi, in jurul meu cosurile gemeau, benzile caselor de marcat se miscau alene sub presiune, bonurile tzacaneau la majoritatea caselor deschise scoruri mari, milioane, milioane. Cred ca in finele saptamanii sumele de care vinde Auchan depasesc valoarea unei tarisoare mici. Acum eu stiu ca multi cumpara in weekend pentru ca sunt la munca in timpul saptamanii, dar va rog sa ma credeti, volumele pe care le-am vazut depasesc in conceptia mea ceea ce poate ingurgita o familie mare, de multi insi, in mai bine de o luna. Poate o sa fac odata o poza ca sa va imaginati despre ce vorbesc. Am fost intr-un weekend cu un prieten venit de peste hotare, caruia ii povestisem cam ce va spun si voua, sa luam nu mai stiu ce. Era avizat asupra fenomenului “sambata in Auchan” dar tot nu si-a imaginat o mare de oameni care efectiv se calca pe cap la cumparaturi.

Repet, fiecare le stie pe ale lui, dar eu parca vad o mare parte din produse aruncate, se pare ca romanii nu numai ca sunt consumatori puternici, cumparand cate in luna si in stele, dar cica suntem printre tarile care arunca cea mai multa mancare.

Mai citeam si am mai auzit de oameni care nu mananca si a doua zi ce au gatit, nu le mai place si arunca. Fiecare face ce vrea cu banii lui, mie mi se pare o lipsa de respect fata de mancarea aia care a fost muncita in primul rand de plantele si animalele care s-au jertfit ca sa ajunga in galantare, de toti lucratorii care si-au adus aportul la prezentarea lui la nivelul de produs la raft si, de data asta in ultimul rand de cine a gatit-o.

Repet, nu judec pe nimeni, dar decat atatea emisiuni despre retete si bucatarit ar fi mai interesante emisiuni despre educatie alimentara, nu chiar cum sa pretuim fiecare bob de grau, dar parca nici risipa asta nu e tocmai in regula. Mancarea sar putea duce, chiar gatita, de la centrele pentru persoane defavorizate pana la adaposturile de animale, dar cum multi muncesc din greu ca sa isi permita un fromage, desigur nu au timp, de fapt sunt oameni de cariera care isi vad destul de putin propriii copii, greu de crezut ca au vreme de acte de caritate.

Trecand peste asta, din carnea aia am facut un micburger si patru mici. Buna carnea, are conservanti, sa ii ia gaia, lasa seu destul de mult, dar e gustoasa.

Slide2

Trecand la alte alea, ca sa nu mia deschid separat discutia, papagalii mei au inebunit, dupa ce mi-au atacat miseleste plantele, avand predispozitie pentru vandalizarea orhideei, au inceput sa ma urmareasca prin casa, in special in bucatarie, unde ii gonesc cum pot, ca darama chestii si imi e sa nu traga vreun gainatz in oale. Si nu stiu cum ii fugaream si de ce s-a declansat aparatul, dar mi s-a parut haioasa poza care a iesit, aparatul era pe tocator si eu insfacam o spatula sa dau dupa pasari.

Slide7

Bineinteles ca porcii asista impasibili si de la mare inaltime la eforurile mele de a-i indeparta din zona.

Slide8

Mozza cu moaca aia de baba inteleapta careia i-au mijit mustatile si rocfort cu ochii mari de tembel.

Spuneam ieri ca am vazut o idee simpatica pe blogul theviewfromgreatisland. Tipa isi pune la finalul articolelor poza si link la ce facea anul trecut pe vremea asta, cum imi lac la maxim retrospectivele, incerc si eu sa imit ideea, daca uit in timp, aia e. Am ales prost momentul, anul trecut a fost prost de tot, luna iunie in special, dar risc, ia sa vedem.

Anul trecut pe vremea asta …

Cartofi prajiti cu maioneza, branza, carnaciori, ceapa verde si muraturi.