contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Penne All Arrabbiata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Numele "Arrabbiata" inseamna "suparat" si este folosit pentru ca aceasta reteta contine ardei iute. Cand pregatesti acest fel de mancare poti pune oricat de mult ardei iute doresti. Cred ca cele mai bune Penne all'arrabbiata sunt cele facute in cel mai simplu mod, cu ulei, usturoi, peperoncino si rosii.
PENNE ALL'ARRABIATTA (timp de preparare: 30 min.)
Pentru aceasta reteta ai nevoie de:
- penne rigate (400 gr.)
- ulei (90 ml.)
- 2 catei usturoi
- ardei rosu uscat (2-3 bucati)
- rosii (tocate)
- patrunjel, sare
Pune pennele la fiert in apa clocotita cu sare si putin ulei. In timp ce acestea se fierb pregateste sosul, urmand pasii de mai jos.
Marunteste usturoiul si ardeiul (poti folosi peperoncino deja tocat cumparat din supermarket).
Incalzeste uleiul intr-o tigaie mai inalta, la foc mediu si adauga usturoiul si ardeiul tocat. Caleste un pic, pana cand usturoiul devine auriu. Cand usturoiul este auriu toarna in tigaie si rosiile tocate marunt (eu nu le dau pe razatoare, ci le toc marunt dupa ce le decojesc). Lasa sa fiarba rosiile aproximativ 15-20 minute la foc mic, adaugand intre timp si putina sare entru gust. Inainte de a lua tigaia, adauga penele si amesteca-le cateva secunde cu rosiile. Adauga in final petrunjel tocat si sunteti gata de masa.
Pofta buna!

Articol recomandat de fraiche-bistro.blogspot.com