contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pere Inmuiate In Sos De Scortisoara Si Lapte De Capra

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Azi m-am intrecut pe mine insami, am pregatit doua deserturi: pere inmuiate in sos de scortisoara si lapte de capra si o placinta cu branza expres la care nu am avut nevoie de aragaz. Dar revin mai tarziu cu poze pentru placinta, e la frigider pentru trei ore :) va spun insa cum am pregatit perele.

PERE INMUIATE IN SOS DE SCORTISOARA SI LAPTE DE CAPRA
Pentru aceasta reteta am avut nevoie de:
- pere;
- zahar tos;
- zahar vanilinat;
- zeama de lamaie;
- coaja de lamaie;
- o cana de lapte de capra;
- 2 bete scortisoara;
- scortisoara macinata;
- o cana de zahar;
- o jumatate lingurita praf de copt;
In primul rand, decojim perele, le taiem in doua si le punem intr-un sirop pregatit din apa, zahar tos, zeama de lamaie, zahar vanilinat si coaja de lamaie. Puteti pune cat vreti, acesta va da aroma perelor.Perele se pun in acest sirop astfel incat sa fie acoperite. Se lasa acolo pentru a-si lua aromele cat pregatim sosul de scortisoara si lapte de capra.
Pentru sos am procedat astfel: am pus lapte de capra, 2 bete scortisoara, scortisoara macinata (o jumatate de lingurita), o cana de zahar si praful de copt intr-un vas mai inalt, pe care l-am pus pe la foc mic aproximativ 30 minute. Se amesteca des, pentru ca sosul se va umfla de la praful de copt. In final trebuie sa iasa un sos caramelizat.

Se aseaza perele in farfurie si se dau cu sos caramelizat deasupra. Langa ele puteti pune o bila de inghetata, vor avea un gust extraordinar. Eu am pus niste nuci care s-au potrivit de minune cu sosul caramelizat din scortisoara si lapte de capra.

M-am jucat putin in farfurie, sper ca e aspectuos. La gust va garantez, este super.
Pofta buna!

Articol recomandat de fraiche-bistro.blogspot.com