contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pernite Cu Curmale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga






Ingrediente:


pentru 24 de bucati


250  gr. unt + pentru uns tava


100  gr.  faina


275  gr.  gris


50  gr.  zahar


1/4 lingurita sare 


1/4 lingurita praf de copt


1 lingura suc de portocala


7 linguri de apa 


175  gr.  curmale curatate si taiate marunt


pudra pentru presarat


Mod de preparare:


1. se topeste 225 de gr. de  unt la microunde, se amesteca ingredientele uscate-faina, grisul,  sarea, zaharul, praful de copt si se amesteca cu o furculita cu untul racit


si o lasati pentru 6 ore la temperatura camerei.


2. amestecati sucul de portocala cu apa si o turnati in aluat, framantati aluatul pana se omogenizeaza cu lichidul si i-l lasati 15 minute ca aluatul  sa absoarba lichidul, impartiti aluatul in 24 de bucati.


3. incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius, ungeti o tava cu unt, inabusiti putin curmalele taiate marunt

cu untul ramas,  amestecand in continou pana se inmoaie curmalele in jur de 4~5 minute, faramitati-le cu furculita si lasati-le sa se raceasca,

impartiti implutura de curmale  in 24 de bilute ~ 1/3 din lingurita.

4. infainati mainile cu faina si faceti in centrul fiecarei bucati de aluat cate o adancitura cu degetul si puneti in ea cate o biluta din curmale, lipiti marginile aluatului astfel, inchinzand implutura,

suciti aluatul intre palme, formand un oval, puneti pernitile formate in tava si faceti cu partea laterala a furculitei niste dungulite figurate dupa dorinta.

5. coaceti 20 de minute, avand grija ca aluatul sa nu sa se rumeneasca,

dupa ce se racesc le presarati cu pudra de zahar vanilat.


Pernitele coapte au o structura faramicioasa si sant putin crocante, se topesc in gura, numai bune la o cana cu ceai intr-o seara friguroasa de toamna :) 


Pofta buna !!!



Articol recomandat de anastassiacafe.blogspot.com