contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Peste Alb Invetit In Macris Si Gatit Pe Aburi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Peste alb invetit in macris si gatit pe aburi2


Am gasit zilele acestea la supermarket, peste alb portionat. Am si stiut cum am sa-l pregatesc. Cu ceva timp in urma, am vazut-o la TV pe Laura Calder pregatind peste alb invelit in frunze de salata verde. Si asa s-a nascut acesta reteta, desigur modificata si adaptata la ce aveam eu.
Ingrediente:
*1 pachet de peste alb portionat
*6-8 frunze de macris
*brocoli, fasole verde, conopida si morcovi
*ulei, sare, piper
*sos vinaigrette cu mustar

Peste alb invetit in macris si gatit pe aburi 1


Mod de preparare:
Portiile de peste se decongeleaza in frigider. Eu salata nu aveam in casa, asa ca am facut rost de cateva frunze de macris, din gradina vecinului.
Le-am oparit putin si apoi le-am trecut in apa rece, dupa care le-am pus pe un prosop la scurs. Am badijonat mijlocul bucatiilor de peste, lasand sa se vada din peste. Se pregatesc pe aburi. Daca aveti vasul special pentru acest mod de gatire, este minunat. Eu nu-l am si am improvizat. Le-am pus pe o sita cu ochiuri destul de mari si le-am pus deasupra unei oale in care fierbea apa. Am acoperit cu un capac. Dupa un timp, le-am intors pe partea cealalta. S-au patruns de ti se topesc in gura.

Separat am distuit in putin ulei si unt, buchetelele de brocoli, conopida, fasolea verde si morcovi taiati rondele. Le-am servit ca garnitura alaturi de peste si am stropit totul cu un sos vinaigrette cu mustar. Ii veti incanta pe cei dragi. Pofta buna!

 

 


Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com