contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Peste (branzino) Al Cartoccio

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nici o masa fara peste... sau, papa bun si sanatos. Nu sint innebunita dupa peste, dar daca este ca acesta, fara oase multe, adica daca eliminam sira spinarii, pestele dispare automat din farfurie.
Ingrediente;
  • peste branzino ii spune in italiana, daca ma poate ajuta cineva cu traducerea in limba noastra
  • o lamiie
  • usturoi
  • rosii
  • ceapa
  • sare
  • rozmarin
  • vin alb
  • patrunjel
  • piper
Intii de toate, curatim pestele exterior si interior, il spalam, apoi incepem sa-l condimentamm, in exterior presaram un pic de sare si piper, punem 1-2 catei de usturoi intregi, o ramurica de rozmarin si-l asezam in tava tapetata cu hirtie de copt stropita cu un pic de ulei. Iar cum, doar cu burta plina si fara solzi, pestele se simte trist... aruncam deasupra citeva felii de rosioare cherry, ineluse de ceapa cite vrem, feliute de lamiie si patrunjel taiat marunt. Acum daca tot sintem gata ca sa intram in cuptor, il imbatam cu o jumatate de pahar cu vin alb si incetisor inchidem "al cartoccio" pestele, eu am prins hirtia si cu niste scobitori la capete ca sa nu iasa bunatate de arome. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade si uitam de el pentru 20 de minute. Daca dorim, il putem acompania cu cartofi fierti, exact, fierti in coaja, pe care-i curatim, taiem in doua, stropim cu ulei, in momentul cind servim pestele. Daca nu, faceti ca mine, asezati peste cu tot cu hirtie pe farfurie, chiar daca aveti musafiri, nu-i problema, iar cind desfaceti---- mama, ce parfum, de gust nu mai spun, delicios... 
Va invit sa serviti cu incredere si cu un pahar de vin alaturi !