contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Peste Cu Ardei Copti Si Piure De Morcovi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Ne place pestele si de obicei, cu mici excepti, il saruram in fiecare vineri. Va impartasesc si vou meniul de astazi. Peste alb in folie de aluminiu la cuptor, cu un amestec de ardei copti, usturoi, zeama de lamaie si verdeata, pe un pat de piure de morcovi. Daca va tenteaza iata reteta.

 

Ingrediente:
* 1 peste alb (am folosit cod )
* 1 ceapa mica
* 1-2 catei usturoi
* 2 linguri de ulei
* 1 lingura de unt
* 1 lamaie
* 1 ardei capia rosu copt
* 1 ardei capia verde copt
* 1 rosie mica
* sare        * piper
* 300 g morcovi * 1 cartof

 


Mod de preparare:
Se foloseste un peste alb. Eu am avut un cod potrivit de mare, care l-am taiat in doua, cat pentru doua persoane. Se pune fiecare bucata de peste in cate un patrat de folie aluminiu ( folia trebuie sa fie suficient de mare cat sa acopere bucata de peste). Pe folie, sub peste se adauga putin unt, ulei, cepa taiata marunt, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper.
Se inchide folia de aluminiu si se dau la cuptorul incins in pentru cca. 20-30 min. Dupa 15 min se inteapa folia cu o scobitoare in cateva locuri si se lasa in continuare la cuptor.
Se serveste de regula, cu legume fie la cuptor, fie natur. Eu am ales acum un piure de morcovi. Se curata morcovii, se taie marunt si se pun la fiert in apa cu sare impreuna cu 1 cartof. Dupa ce s-au inmuiat bine, cu ajutorul unui blender sau direct cu pasatorul de piure se paseaza. Se adauga putin unt si se freca piureul pană cand se obtine o compozitie omogena. Nu am pus lapte ca morcovi sunt mai aposi decat cartofi si nu necesita. Se pastreaza la cald pana in momentul servirii.
Se mai face un amestec din ardei capia copti, verde si rosu, taiati cubulete, o rosie la fel taiata cubulete.


Se adauga dupa gust, zeama de lamaie si verdeata tocata. Eu am pus marar, ca-l gasesc mai potrivit decat patrunjelul. Dar gustul fiecaruia dicteaza.
Aramjarea in farfurie, creste valoarea preparatului, cat nu va inchipuiti. Pentru mine asta e un hoby si de aceea incerc de fiecare data un aranjament cat mai placut ochiului, in limita a ce a prin frigider desigur.


Deci, pe o farfurie, care in cazul de fata mergea mai bine una neagra, am dat cateva dungi din sos de smantana cu usturoi si zeama de lamaie, am pus un pat de piure de morcovi, deasupra o bucata de peste si ardei copti peste. Nu v-am facut pofta?



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com