contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Peste Cu Sos Meunière Si Sote De Morcovi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Nu pentru ca pestele, ca si alte produse pescaresti, au o valoare nutritiva exceptionala, nici pentru ca doctorul recomanda sa se mamance peste de doua ori pe saptamana, noua chiar ca ne place, si saptamanal avem o zi cand mancam peste. Aceasta este reteta din saptamana aceasta.

Ingrediente
* 800 g. de cod ( salau, somon )
Sosul meunière:
* 150-200 g unt     * 3 linguri suc de lamaie
* 1- 2 legaturi patrunjel verde
* 2 fire ceapa verde
* 2 lg de smantana (optional)
* sare      * piper macinat mare
* faina      * ulei de masline

 


Mod de preparare:
Pestele proaspăt sau decongelat, se curaţa, se spala, se sterge cu hartie absorbanta. Se porţioneaza, bucatile se dau prin faina, se scutura să se îndepărteze excedentul şi se pun la prajit în ulei bine încins. Cand s-au rumenit si a fost patruns bine, se pun pe un platou cald.
Dupa ce am terminat de prajit, se arunca uleiul, se curaţa tigaia cu hartie, si se pune untul taiat cubulete, se lasa sa se topeasca pana face o spuma, apoi se adauga sucul de la lamaie (aprox.cantitate egala cu untul). Se amesteca, se adauga patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust si se amesteca pana se observa ca este omogen. Eu am mai adaugat si 2 linguri de smantana, desi in reteta originala nu este. De aceea am scris optional.


La servire se aseaza pe farfurie 1-2 bucati de peste(dupa cat de mari sunt bucatile), si sos meunière din belsug. Ca garnitura un sote de legume, ca morcovi sau cartofi, iar ca element de decor se pot folosi frunze de salata verde.



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com