contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Peste Si Fructe De Mare In "dulce Romanie"(fish&seafood,romanian Challenge)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


iata ca a sosit si timpul pentru a 3-a editie a provocarilor din "dulcea romanie",un proiect initiat de mihaela si gazduit luna aceasta de mine,tema lunii fiind pestele si fructele de mare.

de ce pestele?a fost prima conexiune pe care am facut-o in minte:decembrie-craciun( nasterea lui Isus)-simbol al crestinismului-peste.si in asociere ,bineinteles,fructele de mare...
pestele reprezinta unul din cele mai vechi simboluri ale crestinismului,era reprezentat in profil si denumit"pestele lui Isus".originea lui se pierde insa in diferite culte pagine,la care putea reprezenta reincarnarea sau forta de viata.dar baza stiintifica a interpretarii acestui simbol este gestul biblic a lui Isus de a transforma doi pesti in hrana pentru 5000 de oameni...
incerc sa fac cit mai scurta introducerea,desi multe ar mai fi de spus cind e vorba de simboluri si crestinism si sa trec la prezentarea retetelor:
















19)MARIANA DUMITRU,PRIETENA NOASTRA DE PE FACEBOOK ne-a trimis reteta,CALAMAR CU FISTIC SI ALUNE PRAJITE:


Calamarul pe pat de orez, fistic si stafide este una din retetele pe care noi le devoram de fiecare data cu mare pofta. Este o reteta simpla, care combina cu mare succes, ingrediente pe care, de altfel, nu le-am asocia – stafide si fistic prajite, alaturi de orez si calamar. Va dau mai jos reteta, desi imi este greu sa vorbesc despre cantitati exacte, facand mereu dupa ochi.

Ingrediente :

200 gr calamar inele

250 gr orez basmati (eu am folosit 2 pungute )

~100 gr fistic

~ o mana de stafide galbene

Sare, piper, ulei de masline

 

Preparare :

Se prajesc stafidele si fisticul in 2-3 linguri de ulei de masline, pana ce se umfla stafidele si se rumenesc putin. Se dau de o parte, se mai adauga ulei si se prajesc si inelele de calamar pana ce capata o tenta aurie. Nu trebuie tinute prea mult pe foc pentru ca devin atoase si se intaresc. Separat, se fierb pungutele de orez ~ 15 minute, in apa cu sare.

Pe un platou se aseaza concentric, straturi de orez, fistic si stafide , apoi calamarul prajit. Combinatia este un deliciu!

20)CLAUDIA LAMASCOLO,WHAT'S COOKIN'ITALIAN STYLE CUISINE,o buna prietena din virtual,ne-a trimis si ea o reteta nepostata pe blogul personal,Almond Crusted Haddock with Shrimp Stuffing-EGLEFIN IN CRUSTA DE MIGDALE SI UMPLUTURA DE CREVETI:

 

3 or 4 pieces Haddock or other white fish

2 cloves garlic, minced

2 tablespoons minced shallots

1 teaspoon dried tarragon

1/4 teaspoon salt

1/4 teaspoon white pepper

1/4 cup white wine

1 lemon, juiced

1 tablespoon fresh parsley
Mix all above ingredients except for fish, in a bowl set aside.
1/4 cup sliced almonds
3 tablespoons melted butter
8 large shrimp cleaned two per piece of fish
Italian flavored bread crumbs
olive oil
3 tablespoons grating cheese
1/4 teaspoon garlic powder
mix bread crumb, 4 tablespoons olive oil, grating cheese, garlic powder, set aside.
In a large baking pan, place fish in the pan. Top with bread crumbs, two shrimps, sprinkle with almonds, drizzle melted butter over bread crumbs and shrimp. Place sauce mixture around the bottom surrounding the fish, bake at 350 for 20 to 25 minutes till breadcrumbs and almonds are browned and toasted, fish should flake.
Visit my Webpage ,
http://pegasuslegend-whatscookin.blogspot.com/
(cine doreste traducerea,poate sa imi trimita un e-mail,fara nici o problema,eu am considerat ca e bine sa postez originalul.)
21)CLAUDIA,BANATULE COLT DE RAI,ne-a trimis in ultimul moment poza,MINITARTE CU TON,reteta va fi in curind pe blog si o veti putea vizualiza(voi face un update):



acestea fiind zise,multumesc foarte mult tuturor participantilor si va urez sarbatori pline de bucurie,lumina in suflete si un nou an doldora de impliniri!
si nu uitati,de craciun si revelion sa aveti si un peste pe masa,se spune ca aduce bogatie si noroc!eu as completa ca aduce si multa sanatate!
enjoy!
PrintPrint Get a PDF version of this webpage PDF
sursa foto head postare:aici



Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com