contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pesto De Leurda

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 
 Pesto de leurdă este unul din sosurile pesto care îmi place mult.Este gustos și foarte versatil.De făcut l-am făcut mai demult, dar abia acum i-a venit rândul la postare.Dacă mai găsiți leurdă în piețe, merită din plin să-l încercați.Puteți să-l conservați și să-l folosiți  ca atare, simplu pe pâine prăjită la micul dejun, sau cu paste, la pizza, la sos de fripturi, pește la grătar sau cuptor, cartofi  copți sau fierți, in sosuri de salată,etc.

 INGREDIENTE:
 -100 g leurdă
 -100 ml ulei de măsline
 -30 g parmezan ras
 -50 g semințe de pin
 -sare

 MOD DE PREPARARE:
 1.Spălați leurda și scurgeti-o.
 2. Puneți toate ingredientele într-un blender sau robot de bucătărie și mixați până obțineți o pastă.Gustați și adăugați sare, dacă mai este nevoie.
 3.Puneți pasta rezultată în borcănașe și acoperiți cu o peliculă de ulei de măsline.Păstrați pesto în frigider(până la 2 luni), având grijă ca de fiecare dată când umblați la borcan să vă asigurați că ce a rămas este acoperit de ulei. Pesto se poate păstra ambalat în caserole mici din plastic și la congelator.

 Sfat : Semințele de pin pot fi înlocuite cu nuci, migdale, semințe de dovleac sau floarea soarelui. De asemenea în loc de leurdă puteți folosi busuioc,patrunjel sau combinație de ierburi (pătrunjel, busuioc, rozmarin, spanac, etc) .

 Poftă bună !