contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pesto De Patrunjel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pesto este un sos minunat din verdeata proaspata, care se poate servi impreuna cu paste sau uns pe paine, alaturi de fel de fel de branzeturi. Se face in mod normal din busuioc dar se poate face din orice fel de verdeata va place. Eu am folosit patrunjel pentru ca este foarte sanatos si se gaseste peste tot.
Pesto are foarte multe variante, mai ales in Franta si Italia. In unele retete se pun si seminte de pin sau nuci caju, fistic, etc, in alte parti nu se pun deloc nuci. De fapt, trebuie incercate mai multe combinatii si astfel va puteti hotari asupra variantei castigatoare! :) Iata cum am facut eu:
Ingrediente:
1 legatura patrunjel proaspat
1 catel de usturoi
3-4 linguri ulei de masline
1 lingura zeama de lamaie
sare, piper
Preparare:
Se pun toate ingredientele in mixer si se transforma in pasta. Se poate amesteca apoi pasta cu parmezan ras. Se foloseste imediat sau se pastreaza in frigider intr-un borcan cu capac, dupa ce ati pus un strat subtire de ulei de masline peste pasta.

Articol recomandat de raftulbunicii.blogspot.com