contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Picuicã Matinal

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Da, stiu ce o sa ziceti cand o sa vedeti poza, “uite bah, s-a trezit si asta a saptea zi dupa scripturi”. Ce va bagati voi daca vreau sa intru si eu in randul lumii?

Zazuza si Costachel sunt de vina. Zuza din cauza denumirilor si Costachel ca mi-a amintit despre discutia despre omlete perfecte. Ei, asta mi-a iesit imperfecta, crapam de somn, o batui prea mult si, nenorocire, s-a desumflat. Ceea ce nu m-a impiedicat sa imi amintesc de cvasiuzatul decor care cred ca e mai pe toate blogurile, picuicã.

Aveam in plus masline care se cam plictiseau, zbarceau si albeau, in rest, procedeul deja il stiti, o rondea de morcov din care se taie un triunghi care se infige in maslina mai mica decat maslina mare care se umple cu ce crema de branza vreti voi si totul se inteapa cu o scobitoare.

Eu am umplut cu urda cu smantana.

Acum sa ii explic zuzei de unde e numele, aveam un vecin care mergea leganat si era mai buflei si pe vremea uniformelor, chiar arata a pinguin, etimologia e ceva mai complicata, in graba sau cand te certi, tinzi sa faci din mai multe cuvinte unul. Cred ca i s-a spus ceva gen: bai pinguinule vezi cã; si in graba cand pumnii fluturau a iesit ba picuicã.

Acum ca am intrat in randul lumii si facui si eu pinguinul, ia spuneti, al vostru a intors capul la camera?

Asa de drag mi-a fost ca nici nu m-am putut uita cand a fost mancat. rororo (care mai nou e de fapt un soi de miaaaaaaaaaaa sau niaaaaaaaaaaaaaa da sa ramanem la rororo).