contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piept De Curcan Cu Sos Cu Muştar şi Tarhon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Carnea de curcan este o carne uşoară care poate fi consumată şi în dietă. Dacă nu găsesc pui eu prefer să cumpăr carne de curcan....asta când vreau să mănânc ceva cu carne. Propun o reţetă de friptură la cuptor cu carne de curcan. Astfel trebuie să avem:
  • 1 lingură ulei
  •  400 gr piept de curcan fără  pieliţă  şi os
  •  200 gr smântână 
  •  2 linguriţe muştar clasic
  •  2 linguriţe muştar franţuzesc (cu boabe întregi de muştar)
  •  2 linguriţe tarhon uscat mărunţit 
  •  sare şi piper după  gust
Încălzim cuptorul  200 de grade C. Între timp încingem o tigaie la foc potrivit şi adăugăm o lingură de ulei . Pieptul de curcan îl prăjim pe ambele părţi până se rumeneşte. Scoatem pieptul de curcan şi îl punem deoparte. Adăugăm în tigaie restul ingredientelor  şi amestecăm. Sosul îl lăsăm să dea în clocot şi adăugăm pieptul de curcan astfel încît să fie acoperit de sos. Asezonăm după gust iar tigaia  băgăm la cuptor şi lăsăm pieptul de pui să se coacă aproximativ 20 de minute.
Poftă bună!