contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piept De Curcan Cu Sos De Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Pentru 6 portii aveti nevoie de: 1 kg de piept de curcan, sare, piper macinat, 1/2 de lingurita cu salvie uscata, 200 ml de vin de mere ori vin alb demisec si suc de mere, 1 ceapa mare, 1 mar acrisor, 1 lingura cu suc de lamaie, 500 ml de vin de mere, 120 ml supa de pui, 3 linguri cu palinca de mere, 1lingura cu mustar Dijon, 2 linguri cu ulei, 2 linguri cu faina alba, 175 grame de stafide negre, 1 lingura cu salvie uscata.

Se incalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius, se sterge carnea, dupa care se sareaza, se adauga piper si salvie sfaramata. Se asaza carnea intr-o tava smaltuita, se varsa vinul, se pune un capac la vas. Apoi se introduce vasul in cuptorul incins si se coace pana ce se fragezeste.

Timpul in care carnea sta in cuptor, aceasta se mai stropeste cu sucul din tava.

Pentru sos se curata si se toaca ceapa. Se taie marul in patru bucati, i se indeparteaza cotorul, se decojste, se taie in felii subtiri, dupa care se stropeste cu suc de lamaie ca sa nu se oxideze.

Se amesteca vinul cu supa de pui, palinca si mustarul Dijon.

Se caleste ceapa in ulei, la foc micut, pana ce se inmoaie. Se adauga faina si se prajeste, se amesteca continuu. Se adauga gentil amestecul de vin de mere. Se amesteca mereu. Se adauga merele, dupa care se fierbe acoperit, la foc mic, timp de 5-10 minute.

Se adauga stafidele si verdeata, apoi sosul se lasa la racit.

Se impacheteaza carnea in folie de aluminiu, se feliaza dupa ce s-a mai racit putin. Se serveste impreuna cu sosul de mere.

O portie are 380 de kcal.

Pofta buna!



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com