contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piept De Curcan Cu Sos De Piper Rosu - O Reteta Rapida Si Rafinata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Reteta pe care v-o aduc in atentie azi este o modalitate excelenta de a gati in jumatate de ora o mancarica rapida si cu adevarat delicioasa:

Ingrediente:
un file de aprox. 700~800 de grame de piept de curcan, fara piele si os
30 de grame de piper rosu
30 ml. ulei de masline extravirgin
1 ceapa mica
100 de ml. de vin alb dulce
100 de grame de smantana pt. frisca
4-5 linguri de faina integrala de grau (pentru tavalit feliile de curcan)
sare si piper macinat
verdeata tocata pentru servit
Preparare:
Pentru inceput, puneti la inmuiat piperul rosu in vinul alb:

Pentru a risipi orice temeri legat de faptul ca mancarea ar putea fi prea picanta, precizez ca piperul rosu nu este iute, dar este foarte aromat.
Pieptul de curcan se portioneaza in 6-8 felii care se bat cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si se pipereaza:

Feliile de piept de curcan astfel pregatite se tavalesc prin faina. Intr-o tigaie incapatoare, se incing 2-3 linguri de ulei de masline si se prajesc pe rand feliile de carne, pe ambele parti, pana ce se rumenesc usor:

Pe masura ce feliile se rumenesc, se scot din tigaie si se pastreaza acoperite, la cald. In timpul rumenirii, se adauga uleiul de masline ramas, pe masura ce este nevoie.
Dupa ce toate feliile de curcan s-au rumenit, in tigaie se adauga ceapa taiata foarte fin, se amesteca scurt (doar cat s-o patrunda caldura) si se stinge cu vinul cu piper rosu. Se rascaie cu o spatula de lemn fundul tigaii de eventuale aderente de la friptul carnii si se adauga feliile de curcan, cu tot cu zeama pe care au lasat-o:

Se lasa sa dea in clocot. Smantana se amesteca cu putin sos fierbinte si se adauga in tigaie, intorcand feliile pe toate partile. Se completeaza, daca e nevoie, cu putina apa fierbinte (atat cat sa pluteasca feliile de piept de curcan in sos) si se fierbe totul la foc mic, acoperit, 15-20 de minute.

Inaite de servire, se potriveste gustul sosului de sare si piper. Se serveste cald, feliile de carne stropite cu sos, alaturi de o garnitura la alegere (eu am optat pentru cartofi piure).

Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu

Articol recomandat de cuinabanateana.blogspot.com