contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piept De Porc Crocant La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
024024
Am gasit  in congelator o bucata de piept de porc si mi s-a facut pofta de o friptura savuroasa si suculenta la cuptor. Asa ca am lasat carnita sa se decongeleze iar seara m-am pus pe preparat…..
Eu zic sa ne  pregatim cu….
o bucata de piept de porc (1, 5 – 2 kg) – fara oase, cand o cumpar, ma orientez sa aiba si cat mai putina grasime (cat se poate)
3 catei de usturoi plus inca vreo cinci la impanat
1 lingura boabe de piper negru
2 linguri seminte de fenicul 
cimbru maruntit
2 lamai
3 linguri ulei de masline
Intai pregatim o marinada: prajim in tigaie
fara ulei semintele de piper si fenicul – 2 minute dureaza, in mojar maruntim si amestecam usturoiul, cimbrul, uleiul si nitica sare  - mestecam bine pana se formeaza o pasta, adaugam semintele prajite pe care,tot asa, le maruntim. Cu acest amestec frecam carnea de porc pe toate partile, o infasuram in folie de plastic transparenta si o punem in frigider pentru mimin cateva ore – ideal peste noapte.
004004
Dam drumul la cuptor,  il  incingem la 200 gr. C si pregatim friptura. Scoatem carnea de la frigider. Cu un cutit ascutit impungem din  loc in loc in carne si strecuram inauntru catei de usturoi taiat pe jumatate,cu alte cuvinte, o impanam.  Ungem soricul cu sare si o lingura de ulei, punem bucata de  carne intr-o tava si dam la cuptor pentru o jumatate de ora. Intre timp stoarcem cele doua lamai. Dupa  jumatate de ora, deschidem cuptorul, turnam sucul de lamaie peste bucata de carne, reducem focul la 180 grade C. O sa vedeti la sfarsit, lamaia ii  va da o nota de prospetime si ii va taia din grasime.
Lasam la cuptor sa se faca bine – dureaza cam  ora iar la sfarsit marim iar temperatura la 220 grade C pentru un exterior crocant si yammmmi -rumen.
Scoatem de a cuptor si punem deoparte pentru  jumatate de ora ca sa se odihneasca, dupa care e numai buna de servit….Musai nise garnitura de legume alaturi, niste muraturi, poate si niste ceapa rosie daca nu sunteti prea simandicosi…..
Plina de arome…..Un deliciu!
030030