contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piept De Pui Cu Cartofi Si Smantana La Cuptor

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

INGREDIENTE:

  • un piept de pui
  • 2 cartofi mai mari
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 200 ml smantana
  • o jumatate cana cu lapte dulce
  • condimente diverse (dupa placul fiecaruia)
  • ulei pentru tava- aprox. 4 linguri

PREPARARE:

Cartofii se curata de coaja ,se spala ,se taie rondele mai groase si se pun la fiert in apa cu sare.
Ii vom fierbe doar pe jumatate.

Pieptul de pui se spala se dezoseaza
si se taie in bucati mai mici.

Facem un sos amestecand smantana
cu laptele, zeama de lamaie, sare,
piper, busuioc, vegeta,
marar si patrunjel tocate fin.

Ungem un vas termorezistent cu putin
ulei si presaram un praf de pesmet.
Asezam cartofii scursi de apa, apoi
bucatile de pui si deasupra turnam
sosul de smantana.

Dam la cuptor incins pentru 15 min. cu capac si inca 15-20 min fara capac.

Servim preparatul cald,
stropit din belsug cu smantana
amestecata cu usturoi,sare si
patrunjel verde tocat fin.





Articol recomandat de a - truedelights.wordpress.com