contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piept De Pui Cu Varza De Bruxelles

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Imi place varza si in mod special varzucile astea mici de Bruxelles.Am gasit la Kaufland la un pret bun si am cumparat,chit au mai trebuit curatate de foile ingalbenite de la suprafata.Dar ma intreb iarasi , retoric evident,ca raspunsul il stiu,de ce nu cultiva si romanii aceste legume,adica sa le gasesti in magazine,sau macar la piata.E ca si cu rosiile cherry,care sunt extrem de prolifice ,foarte aromate si totusi se importa iar preturile sunt oneroase.
Dar sa lasam intrebarile "existentiale " si sa va spun ce-am compozitionat si a iesit ceva tare bun dupa parerea mea. 

INGREDIENTE :
-1 kg varza de Bruxelles ,curatata daca e nevoie,de foile ingalbenite de la suprafata
-2 buc piept de pui 
-100 g bacon
-2 cepe mijlocii maruntite 
-2 catei de usturoi maruntit 
-2 Lg (linguri) coniac
-1 pahar de vin
-1 legatura marar maruntita
-10 frunze de busuioc proaspete 
-fulgi de ardei iute dupa gust 
-sare,piper 
-ulei ptr gatit
-ulei de masline extravergine pentru servit
-mozzarella,cam 3 linguri

MOD DE PREPARARE :

 -baconul se taie bucatele si se rumeneste,apoi se scoate pe o farfurioara
 -in aceeasi tigaie se rumeste si puiul taiat bucati mai mari apoi se scoate si el pe o farfurie
 -daca e nevoie se mai adauga in tigaie ulei si apoi se adauga ceapa si fulgii de ardei iute,se rumenesc usor si se adauga usturoil,apoi se scot si ele pe o farfurie
 -se deglaseaza tigaia cu coniac si vin
 -varza,am fiert-o in prealabil in vasul cu presiune,impreuna cu sare,timp de 5 minute (10 intr-o cratita normala),apoi am pus-o la calit in cratita sau tigaia in care am prajit toate cele.Daca e nevoie,mai adaugam cateva linguri de supa de pui.
 -adaugam carnea si amestecul de ceapa,fierbem la foc mic 5 minute.
-potrivim de sare si piper
 -tocam cozi de ceapa verde sau arpagic (chives),busuioc verde si mai  zdrobim 2 catei de usturoi.
-inchidem focul,adaugam cele de mai sus plus mozzarella si gata ! lasam un sfert de ora si putem servi.

Pofta buna !