contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piept De Pui In Crusta De Pesmet Cu Nuci, Cartofi Noi Si Iaurt Cu Busuioc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





by Alice albinutza

   Tineti minte ca v-am mai povestit curind despre proiectul Transavia ce m-a trimis la Castelul Haller in cautarea retetelor boieresti pe meleaguri romanesti. Trebuie sa tineti mimnte, pentru ca ultimele articole sunt fix pe tema asta... cateva probleme de sanatate m-au tinut departe de bucatarie si tastele calculatorului.    
    Dar pentru ca omul chiar  bolnav trebuie sa mai si manince din cand in cand, sau cel putin ai lui din casa trebuie sa manince ceva, am facut repejor o reteta cu piept de pui, de-a dreptul savuroasa si, mai ales, perfecta pentru vara. Vedeti imediat despre ce e vorba. 
    Mai inainte de asta trebuie sa va spun ca am invatat cu ocazia incursiunii mele in cautarea retetelor boieresti, ca pentru a obtine un piept de pui fraged e  indicat sa pui niste bere neagra atunci cand  perpelesti carnea la tigaie. Astazi n-am gatit cu bere insa am preparat un piept de pui intr-o crusta perfect crocanta. Stiti cum? Simplu:  carnea sa fie la temperatura camerei si foarte bine stearsa de apa. Nimic mai usor. Va garantez. 
Si-acum reteta....


















 
 Asadar ingrediente:
  • 300 gr piept de pui Fragedo Delicat
  • 150-200 pesmet
  • 100 gr miez de nuca zdrobit grosier
  • sare de mare
  • 3 oua
pentru garnitura:
  • 400 gr cartofi noi
  • sare de mare
pentru sosul de iaurt
  • 120 gr iaurt
  • o lingurita miere
  • frunze de busuioc verde tocate marunt
  • frunze de patrunjel verde tocate marunt

    Pieptul de pui il feliati. Daca vreti sa scapati de corvoada asta si sa economisiti timp, folositi piept de pui gata feliat, Fragedo Delicat. Treceti carnea printr-un jet de apa si stergeti-o bine cu prosoape absorbante. Aduceti carnea la temperatura camerei, pentru a obtine o crusta imepcabil de crocanta. Asadar nu va grabiti, beti o cafea, un ceai negru ce stiu eu ce, dar in nici un caz nu scoateti carnea din frigider si-o aruncati in pesmet si-apoi hai cu ea in baia de ulei. Ntz,ntz, ntz! 
    Suvitati  feliile de piept de pui. Adica taiati fasii subtiri :D. Dati apoi fiecare suvita prin pesmet, ou batut bine, nuca zdrobita grosier si iarasi pesmet. 

    Prajiti suvitele in uleiul incins, repejor, pe fiecare parte. Scoateti pe un prosopel absorbant si procedati la fel pana se termina intreaga cantitate de piept de pui. 
    In timp ce prajiti carnita, puneti o cratita cu apa rece la fiert. cand clocoteste puneti cartofii noi, taiati sferturi, dupa ce i-ati curatat usor de coaja subtire. Cand sunt fierti scoateti-i si lasati-i la racit intr-o strecuratoare.
   Pentru sosul de iaurt e suficient sa amestecati toate ingredientele si gata. 
   Serviti pieptul de pui alaturi de cativa cartofi noi presarati cu putintica sare de mare si sos de iaurt, rece. 
  Pofta buna!