contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piept De Pui In Sos De Vin

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Pentru 6 portii aveti nevoie de: 250 grame de ciuperci, 1 lingura cu suc de lamaie, 1 legatura de patrunjel, 3 bucati de piept de pui dezosate, de la care s-a inlaturat pielea(750 de grame), 3 linguri cu ulei de masline, sare, piper macinat, 160 ml de vin alb demisec, rosi cherry si patrunjel pentru decor.

Ciupercile se curata, se taie in felii cat mai subtiri, se stropesc cu suc de lamaie ca sa capate o nunata frumoasa si sa un gust pe masura. Se spala si se usuca patrunjelul, dupa care frunzele se toaca marunt.

Piepturile de pui se taie in doua, se spala cu multa apa rece, se sterg cu ajutorul unui prosop de hartie. Bucatile de pui se impacheteaza in folie de plastic, se perseaza cu un facalet.

Carnita se prajeste in 2 linguri cu ulei, intr-o tigaie mare, la foc puternic, insa se amesteca ca sa nu se arda.

Se adauga sare si piper, se pune in farfurii si se acopera cu un capac, ca sa se mentina calda.

In sucul ramas, se calesc ciupercile, la foc mediu, se amesteca mereu, se varsa patrunjelul , dupa care sosul se toarna cu ajutorul unei linguri.

Vinu  se toarna in tigaie, si se fierbe la foc puternic. Se mai adauga sare si piper pentru mai multa aroma. Sosuls e varsa peste ciuperci si carne, se decoreaza cu cherry si patrunjel.

O portie are 230 kcal.

Pofta buna!



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com