contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piept De Pui învelit în Bacon Cu Garnitură De Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am găsit de curând într-o revistă, o rețetă care mi-a făcut cu ochiul. E o combinație de carne cu legume, mai precis carne de pui îmbrăcat în bacon afumat, cu câteva legume bune. Ce mi s-a părut interesant, a fost combinația dintre aroma rozmarinului și cea a coajei de lămâie, a cărei menire a fost mai mult să bucure ochiul celui care încearcă acest fel de mâncare. Asta, pe lângă faptul că textura mai seacă a pieptului de pui se împacă de minune cu baconul. După părerea mea, nu a mai fost nevoie de nici o garnituă lângă legumele care au venit în completare. Pentru 4 porții am folosit:

2 piepturi de pui tăiate în două bucăți fiecare
8 felii de bacon (foarte subțire)
4 morcovi
1 dovlecel
1/2 ardei gras
3 tulpini de țelină
1 ceapă
3 căței usturoi
1 linguriță de rozmarin uscat
200 ml vin alb sec
1 lingură de pastă de roșii
coaja rasă de la o lămâie
puțin pătrunjel proaspăt
Am tăiat piepturile de pui în două și le-am rumenit câteva minute pe fiecare parte (chiar dacă în interior nu a fost făcut în întregime), până când au prins o crustă frumoasă, aurie, după care le-am scos pe o farfurie.

Așa fierbinți, le-a sărat și le-am dat cu rozmarin, după care le-am învelit în câte două felii de bacon fiecare.


Am tăiat morcovul, dovlecelul și ardeiul în bețișoare subțiri ca să se înmoaie mai repede,

iar ceapa am mărunțit-o, tulpinile de țelină și usturoiul le-am tăiat felii.

Într-o tigaie mai adâncă (de genul wok-ului) am călit la foc mare toate legumele preț de vreo 4-5 minute. Nu le-am lăsat mai mult, pentru că oricum, au mai stat pe foc și împreună cu bulionul și carnea.

Am turnat apoi bulionul amestecat cu vinul.

Am pus și bucățile de piept peste legume și am lăsat totul sub capac vreo 10-15 minute. În acest timp am întors carnea de câteva ori, ca să mă asigur că baconul se prăjește uniform, iar puiul e făcut bine.

A mâncat-o fără nici o garnitură, presărată cu puțină coajă de lămâie rasă pe deasupra. Cu toate astea, ar merge lângă ea niște orez sau cartofi natur cu puțin pătrunjel.