contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piept De Pui Marinat In Iaurt Si Curry

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga







 
O zi de sambata potrivita pentru gratar. 
Doar vara se poarta gratarele si mesele usoare. Cred ca pieptul de pui la gratar e alegerea perfecta. 
Putin aromat si condimentat, putin mai altfel, mai diferit, pieptul de pui marinat in iaurt si curry va deveni vedeta gratarului. 
Dupa o reteta din revista Femeia de azi. 

Ingrediente:
 o caserola de piept de pui fasii (600-800g),
375g iaurt,
1 lingura rasa curry Koyanyi,
1 lingura usturoi granulat Kotanyi,
2 lamai,
mustar picant cu boabe de piper,
ceapa verde,
boabe de piper roz,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.



Mod de preparare:

Amestecati iaurtul cu zeama de la o lamaie, usturoiul granulat, curry si putina sare si piper din rasnitele Kotanyi. Lasati o ora la rece.
Spalati  pieptul de pui si tamponati-l cu prosoape de bucatarie din hartie. Stoarceti peste fasii sucul de la o  lamaie. Lasati la marinat o ora la rece. Eu pieptul de pui il cumpar gata taiat fasii de la Deliciosul de Vaslui.  
Turnati marinata de iaurt si curry peste bucatile de pui si amestecati bine, sa fie acoperita toata carnea. Lasati la marinat la frigider minim 1 ora, maxim o zi. Eu am lasat peste noapte la frigider.


Scoateti pieptul de pui din marinata, treceti bucatile prin betisoare ude de frigarui, lasate in apa rece cca 15 minute-ca sa nu ia foc pe gratar- si asezati-le pe grill sau gratar. Eu am folosit tigaia grill de la Delimano.

Cand sunt facute pe o parte, 3-5 minute, intoarceti-le sa se prajeasca si pe cealalta parte.

Cand s-au racorit, puneti pe fiecare frigaruie, jumatate de lingurita de mustar picant cu boabe de piper.

Am servit cu  orez  simplu si porumb fiert si am ornat cu ceapa verde si boabe de piper rosu.







Pofta buna de /la gratar ;-)