contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pierogi Cu Branza Dulce

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


DSCF7640

Tema de casa de la Daring Cooks: Pierogi. De obicei evit mancarurile gen tortellini sau pierogi pe motiv de aluat in exces care se traduce prin cateva kilograme rapid si generos depuse pe solduri. Acum am hotarat sa accept aceasta provocare mai mult datorita faptului ca ma cam lenevisem cu gatitul si prin urmare am cam neglijat in ultimele luni provocarile Daring Kitchen. Asa ca mi-am propus sa fac un efort si sa indeplinesc toate provocarile (ca ma atrag sau nu) pana in decembrie – in ianuarie voi lua o pauza, inevitabil de vreme ce cu ajutorul Domnului un nou bebe isi va fi facut galagios aparitia pe lume. Dupa ce am parcurs retetele propuse de Daring Cooks – prin LizG si Anula – am ales sa fac niste pierogi cu umplutura dulce. Reteta de aluat este chiar cea de la Daring Kitchen, umplutura este inspirata atat de la Veronica cat si de la bucataras.ro, Adinuta, de la care am preluat si bunatatea de sos de caramel (foarte usor de facut si delicios). Initial mi-a facut cu ochiul si reteta lui Adi Hadean, arata superb, insa, in cele din urma, hazardul a decis – m-am procopsit cu vreun kilogram de branza de vaci home made de la soacra mea, asa ca am zis ca de tot e la indemana, why not?
Pentru aluat:

- 300 grame faina
- un ou mare
- o lingurita de sare
- circa 250 grame apa fierbinte

DSCF7626 Amestecam faina cu sarea, adauga, oul, la sfarsit adaugam apa dar portionat si cu grija s-ar putea sa constati ca nu e nevoie de atata apa cata scrie la ingrediente (cel putin mie asa mi s-a intamplat). Rezultatul final este un aluat elastic. Nu este nevoie sa-l framantati prea mult, sa nu se intareasca. Eu una am mai adaugat si o lingura de ulei, nu scrie in reteta dar mie asa mi s-a parut ca trebuie. Intindem aluatul si-l decupam cu un pahar (eu am folosit gura la o ceasca de espresso), rotundurile de aluat ce rezulta le luam rand pe rand, punem in mijlocul lor cate o lingurita de umplutura, le pliem si lipim marginea, apasand cu ajutorul unei furculite.
DSCF7636
Umplutura este, in esenta, cea de la placinta de branza dulce:
- 300 gr. branza grasa de vaci ( gramajul il preluasem de la reteta de pierogi cu branza de la Daring Kitchen dar va avertizez, mie mi-a iesit mai multa umplutura decat am avut nevoie, ceea ce nu e o problema in fond, rezulta o cremuta delicioasa ce poate fi consumata si separat cu fructe sau cu biscuiti, ori alaturi de o lingura doua de inghetata)
- un ou
- zahar – sincer desi detest formularea, ei bine, n-am ce face, am pus dupa gust
- un plic de zahar vanilinat sau o fiola de esenta de vanilie
- doua linguri de faina
- doua linguri de gris
DSCF7631 Amestecam toate ingredientele pana se omogenizeaza. DSCF7635 Bucatile de pierogi se pun la fiert intr-o oala in care am turnat si nitel ulei. De asemenea e de recomandat sa nu fierbeti in aceeasi oala pierogi cu umpluturi diferite. Va dati seama ce-ar iesi daca unele din bucati s-ar sfarama – ce mai, ar fi un talmes balmes.  Sunt fierte cand se ridica la suprafata apei.

DSCF7637
Rezultat final:
DSCF7639
Sosul: Dizolvati pe foc 100 grame de zahar cu o lingura de unt si 250 grame de frisca lichida. Intai am topit zaharul cu untul, apoi turnam putin cate putin  frisca, mestecati cu nadejde si aveti grija sa va feriti din calea aburilor ce se ridica vertiginos din oala in care tocmai ati turnat frisca. Bineinteles, o solutie ar fi ca frisca sa fie usor incalzita, atunci impactul intre ingrediente n-ar mai fi asa furtunoasa.:))))) 
Recunosc ca nu am fost foarte darnica cu diverse amanunte cu privire la aceasta reteta, asta pentru ca nu m-a atras in nici un fel. Dar daca va atrage ideea, mergeti chiar acum pe Daring Kitchen, de pe prima pagina puteti printa chiar voi retetele recomandate de LizG si Anula.
DSCF7641


Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com