contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piftie De Porc (racitura)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Piftia de porc este un alt preparat nelipsit de la masa de Craciun, sau de revelion. Retetele de piftie de porc difera de la o zona a tarii la alta, fiecare gospodina are propriile tabieturi in pregatirea acesteia. In general piftia de porc, sau racitura-cum i se spune in anumite zone, se face din picioare si urechi de porc si mirodenii pentru gust, dar mai intalnim si piftie de curcan (sau pui) sau de vitel.

INGREDIENTE:

500 g carne de porc – pulpa superioara
500 g picioare de porc
1 kg cap de porc
4 morcovi mari
1 telina
1 ceapa
sare si piper boabe dupa gust
1 gogosar murat
1 capatana mica usturoi – pisat
pentru decor: 2 oua fierte (tari) – vom folosi albusul

PREPARARE:

Parlim la flacara de la aragaz picioarele si capul de porc, apoi le radem cu lama cutitului, le frecam bine cu malai si le spalam.

Rasolul de porc si urechile curatate bine se pun intr-un vas mare cu apa si sare la fiert. Dupa ce scoatem spuma de mai multe ori punem si zarzavatul si continuam fierberea la foc mic pana se desprinde carnea de pe oase.

Dezosam carnea, o portionam si realizam diverse decoruri din albusul de ou si morcovul fiert. Le punem in castronele.

Strecuram supa, punem usturoiul pisat si verificam daca se coaguleaza introducand o lingura de zeama in frigider pentru 15-20 minute. Daca nu este suficient de coagulata mai adaugam 2 foi de gelatina (le fierbem separat si apoi le amestecam cu zeama noastra). Umplem castronelele cu zeama si le punem la frigider. Se servesc incepand cu a doua zi.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook


Articol recomandat de divainbucatarie.ro