contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piftie De Porc Si Curcan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cum ar fi sarbatorile de iarna fara un pic de piftie? Fara bucatele din urechile crocante de porc asezate frumos intr-o gelatina cu aroma de usturoi? Deci, ca parte a pregatirilor pentru Revelion, va prezint: piftia! Dar cum nici prea mult porc nu e bun, pentru a scadea cantitatea de grasimi si colesterol, am facut o combinatie fericita si am adaugat cateva aripi de curcan :)
Pentru vreo 8 portii am folosit:
  • 3 aripi superioare de curcan
  • 1 ureche de porc
  • 2 copite de porc
  • 1 ceapa
  • 2-3 morcovi mai mici
  • 6-8 catei de usturoi
  • 2-3 frunze de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 1 lingurita rasa de sare
Mai intai spalam bine bucatile de porc, evental le razuim cu un cutit, sau, metoda noasta, le frecam cu un burete de vase nefolosit :)
Punem bucatile intregi de carne intr-o oala si adaugam apa cat sa fie acoperite de 2-3 degete de apa. Adaugam sarea, piperul, frunzele de dafin si fierbem la foc mic spre mediu. Indepartam spuma care se formeaza cand se apropie de fierbere, iar cand aceasta nu mai apare, adaugam morcovii si ceapa intregi. Continuam fierberea pana cand carnea se desprinde de pe os, completand cu cate putina apa fierbinte, daca nivelul scade si carnea nu mai este acoperita.
Scoatem bucatile de carne, morcovii si ceapa din oala, le lasam putin sa se racoreasca, aruncam ceapa, morcovii ii taiem rondele, iar carnea o desprindem de pe oase si o taiem bucati potrivite, pe care le impartim in 6-8 boluri.
Supa ramasa o mutam dintr-un vas in altul de vreo 6-8 ori, apoi adaugam ustoroiul pisat si o mai vanturam de cateva ori. Rostul acestor operatiuni este de a racori si limpezi piftia. La final o strecuram, eventual de 2 ori pentru a ramane un lichid curat, pe care il turnam peste carnea din boluri. Daca vi se pare prea mult lichid si va este teama ca nu se va intari, dupa ce o strecurati, adaugati un pliculet de gelatina inmuiata cu apa si amestecati pana se dizolva.
Dam piftia la rece timp de cateva ore, pana se leaga, iar inainte de a o servi, indepartam stratul de grasime care se poate forma la suprafata, daca bucatile de carne au avut grasime mai multa.



Printeaza reteta (fara imagini)