contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piftie Din Aripi De Curcan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am terminat lebarul, cozonacii, prajiturile si piftia de curcan delicioasa ! 
Maine urmeaza sarmalele si friptura !
Apoi vom  se intinde o masa d-alea imparatestile, cu fel de fel de mancari, de bauturi, de placinte si de alte bunatati, de o sa ne lingem şi degetele cand le vom manca ! 
Nu așa sunt descrise ospetele la romani in povestile noastre ? :)
Va doresc din inima sa veti parte de Sarbatori ca-n povesti si va multumesc ca mi-ati trecut pragul blogului meu culinar !
Va astept aici, ca de obicei !





Ingrediente si mod de preparare :

Eu am folosit 8 aripi de curcan, 2 capatani de usturoi, 4 morcovi, patrunjel pentru decor si boabe de piper .

Am spalat foarte bine aripile de curcan si le-am taiat in doua. Le-am asezat intr-o oala si le-am acoperit cu apa, cam 3 degete de apa peste carne. Am pus si boabe de piper,sare si morcovii curatati.

Lasam sa fiarba 2-3 ore pana cade carnea de pe os !!! 


In acest timp, vom avea grija sa adunam toata spuma urata care se aduna la suprafata !
Scoatem morcovii cand sunt aproape fierti. Nu-i lasam sa se sfarame prin supa !
Curatam 2 capatani mari de usturoi si zdrobim cateii foarte bine .
Cand carnea este foarte bine fiarta si a cazut de pe oase o vom scoate intr-un castron si o lasam sa se racoreasca. 
Peste zeama curata am pus pasta de usturoi si am potrivit de sare. O lasam sa infuzeze cam 30 de minute, apoi vom strecura zeama aromata prin sita !
Pe fundul unor castronele vom aseza feliute de morcov si frunzulite de patrunjel .
Carnea adunata bine de pe oase o asezam in castronele, o sa punem in fiecare castronel cata carne dorim. Completam castronelele cu zeama aromata si dam la frigider sa se inchege!

Pofta buna la racitura de curcan !
Delicioasa !