contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piine De Casa Coapta In Oala

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Acesta reteta am facut-o de citeva ori si de fiecare data a fost excelenta!
Este uspr de facut si nu are deloc drojdie in compozitie.
Dar in schimb am folosit alt ferment,Sekowa Bio Spezial Backferment- este un ferment pentru copt  pe baza de miere de înaltă calitate, mazăre ecologica, grâu și porumb, este produs de fermentație spontană si se poate folosi la ori ce fel de aluaturi preparate din alte cereale.
INGREDIENTE:
- 950g apa
- 15g miere de albine
- 50g drojdie naturala
- 4g Sekowa Bio Spezial Backferment
- 1500g faina alba de griu
- 25g sare
- 60g untura/unt
MOD PREPARARE:
Ingredientele se pun intr-un recipient pentru malaxare in ordinea mai sus data.Se malaxeaza/framinta ca. 10 min.Aluatul obtinut se pune intr-un recipient uns usor cu ulei, se acopera cu o folie de nailon, sau se introduce intr-o punga de nailon si se lasa sa dospeasca totul la temp. camerei(ca.19-20°C), pina a doua zi.
A doua zii se scoate aluatul pe masa de lucru infainata se trage si impacheteaza, se aseaza in recipient inapoi si se mai lasa ca. 30-40min la dospit.Dupa a doua dospire se aseaza dinoi pe masa infainata, se trage, impacheteaza si se lasa iarasi la dospit ca. 30 min.
Dupa ultima dospire, aluatului i-se da forma dorita si se aseaza intr-o oala potrivita, eventual captusita cu hirtie de copt.
Se lasa inca ca. 60 min la dospit, se cresteaza adinc deasupra, se pune capacul si se introduce la copt in cuptorul prealabil incins la 230°C.
Dupa 10min. se reduce temperatura la 210°C si se lasa la copt ca. 1 ora.Eventual daca este necesar in timpul coacerii,se poate indeparta capacul.
(Eu l-am indepartat, deoarece aluatul a crescut atit de bine, incit a trebuit sa-i fac loc sa se extinda :-) ).

Piine inainte sa sa scoata de la copt, se controleaza daca este bine copata, ciocnind cu degetul pe dosul pinii.Daca suna a gol, inseamna ca piinea este copata.
Urez spor la preparat si savoare deplina!
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss