contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pilaf Cu Oaie Si Dovlecei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cand ne apuca de paste, apai numai paste, acum suntem in perioada orezului si cum cineva a reusit sa faca un pilaf mai de spital decat cel de spital, am intervenit cu alta cratita de orez, tot din ala de calitate proasta, ca sa demonstrez ca se poate dom’le.

Slide2

Pozai pas cu pas, ca nu am putut pune ingredientele gramada, era balamuc in bucatarie. Dar am folosit asa: o ceapa mare, carne de oaie (de fapt rest de friptura de miel si carnati picanti de oaie), morcov, orez si dovlecei.

Am inabusit intai ceapa, carnea si morcovul in nitel mai mult ulei.

Slide2

Cum va ziceam, a inceput sa imi placa sa tai ceapa pestisori. Se topeste ca lumea si da si textura.

Slide3

Am adaugat doua cesti de orez si doi dovlecei si am mai calit usor totul impreuna.

Slide4

Am acoperit cu trei parti de apa la una de orez, nu necesita supa, sa se simta gustul de oaie nene. Si in pplus carnatii sunt deja condimentati.

Slide5

Am amestecat de cateva ori ca sa nu se separe ca la pseudopaella, am lasat sa “bea” zeama si cand era aproape gata, am stins focul si am lasat cu capac, sa isi faca damblaua orezul cu aromele.

Slide6

Am vrut sa va arat ca tot nu mi-a iesit fleasca, dar am trantit pe langa, am avut doua maini stangi, nu stiu ce sa ma mai fac in zile din astea in care mai mult curat decat fac mancare.

Slide7

Eu mi-am colorat portioara cu niste ulei crud de masline, malsine, rosii si pecorino.

Slide8

Daca sunteti mancatori de pilaf, va declar sus si tare ca e nemaipomenit.

Slide3

Amu ma gandeam sa fac un orez cu sparanghel, dar sa ii zic, fireste, risotto, dar imi fac astia oalele scufie, ca ii hranesc prea ca la armata. Desi Casi nu bodogane, vad ca ii place si ala ratat (nu de mine, nu de mine).

rororo