contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pilaf De Orez

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pilaf de orez - o mancarica rapida, usor  de facut, satioasa dar si foarte sanatoasa in acelasi timp, motiv pentru care noi mamicile le-o pregatim destul de des copiilor nostrii.
                                                   Ingrediente (pentru 3 portii)
                                                   -250 g orez cu bobul mare,
                                                   -3 linguri telina rasa sau tija marunt tocata,
                                                   -o ceapa medie,
                                                   -3 linguri morcov tocat marunt,
                                                   -3 linguri ardei gras rosu tocat,
                                                   -patrunjel,
                                                   -sare,
                                                   -piper,
                                                   -3 pulpe pui,
Preparare:
Pulpele se spala si se curata, se sareaza si se pipereaza iar dupa aceea se prajesc pe toate fetele in ulei. Pentru varianta light se fierb pulpele in apa cu sare (eventual zarzavat, ceapa, morcov).
Se spala si se toaca marunt zarzavatul. Dupa ce se scot pulpele se scurge grasimea, oprindu-se 1-2 linguri si se abureste zarvavatul adaugand putina apa astfel inacat sa nu se arda ci sa fiarba usor, la foc mic. Nu omiteti sa puneti telina pentru ca asa va iesi cel mai gustos pilaf, fara adaos de vegeta, delikat sau mai stiu eu ce legume deshitratate. Cand zarzavatul s-a inmuiat se pune orezul si se calste pana absoarbe tot lichidul.
Alaturat, pe un alt ochi al aragazului se fierbe un vas cu apa (sau zeama in care au fiert pulpele).
Se desarta amestecul de orez cu legume intr-un vas termorezistent, se adauga cca 500 ml apa fiarta (zeama de pui) si se amesteca bine.
Se aseaza pulpele deasupra si se da la cuptorul incins pentru 15-20 min asa sa se rumeneasca pulpele. Se cmpleteaza cu apa daca este nevoie sa nu se usuce.
Orezul nu trebuie sa se fiarba de tot, pentru ca se va umfla si dupa inchiderea cuptorului in timp ce se raceste odata cu acesta.
Se serveste cu patrunjel  verde tocat marunt. Castravetii acrii merg de minune la acest pilaf de orez.
Pofta buna!