contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pilaf La Kukta (in Cateva Minute)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am mai facut supa de pilaf, acum o facui la kukta, accidental, fara intentie si din cauza caldurii (acum am scuze, nu iese ceva planificat, caldura, trag un partz, nu eu, cainele).

Am sunat-o pe prietena Sandi, ca ea stiu ca facea, mi-a dat niste indicatii pe care, fireste, nu le-am respectat ca noi mancam pilaful mai rasfiert si mai cu zeama. Orezul asta de la Mega era insa si lipicios, nu are legatura cu gustul care, datorita ingredientelor, e bun, dar parca imi doream altceva.

Dar sa trecem la fapte, am fiert doua pulpe de cocos batran (din aia care isi imagineaza ca puicutele stau cu ei din dragoste si apoi sunt sacrificati). Mult nene, pana a picat carnea de pe oase, vreo doua ore si mai bine.

Supa, buna, deci fiert in suc propriu, cocosul batran face pilaful bun. Sau face pilaf. Carnea trebuie maruntita bine, caci altfel trebuie mers la dentist.

In afara de supa si carne am mai folosit ceapa (verde), morcov, ardei gras si iute si (aici chiar optional) nitica zacusca si tocana de legume de la borcan.

Timp in care tembela cu burta in curu’ gol supraveghea.

Peste toate legumele si peste carnea sfasaiata am pus sare, 400g de orez (atata mai aveam, da, cantitati, un orez care se flescaie repede) si de patru ori cantitatea de supa de legume, adica 4/1 supa/orez.

De pamplezir am aruncat si niste rosioare si am pus capacul. Si pe foc mic cu oala.

De cand a inceput sa suiere mutzutzuiu’ am lasat sapte minute. Am stins, am depresurizat, am pus piper proaspat rasnit si ardei iute.

De ce pun numai “clozapuri”? Pai sa va explic, lumina nu mai am in bucatarie la ora asta, in sufragerie trebuie sa inchid pasaroiul dement, trebuie sa gasesc pe ce sa pun oala, ca nu mi-am accesorizat bucataria cu de toate (inca se mai spune bucatarie, da? sa nu ma fac de castane).

Si in plus, bonus, cum se zice, luati de la noi si e reducere 100%, mielul in piele de metis tembel ma musca incontinuu de picioare, chef de sotii, ce pana lui.

A iesit ceva intre ce voiam, ce se cere, ce mi s-a spus si cu totul altceva. Mie mi-a placut. Si daca aveti supa gata sau puneti apa, in sapte minute gata pilaful. Daca nu va place asa rasfiert, mai putina apa/supa/zeama.


Rezumat pentru pilaf la kukta, ca am obosit si cred ca scriu balarii: se pun legume dupa chef in oala cu presiune, sare, orez, supa/apa (1/3 zeama la orez). Se fierbe totul 7-10 minute de cand suiera oala.

La final se pune piper proaspat, verdeata, ardei iute foc, ce aveti chef (merg si alte ierburi si arome). E perfect de vara.

Si iaca si floarea din gradina. Florile din Kassandra (in afara de aia neagra si stresanta, care o vrei? dau gratis), fix trei ardei iuti, doua rosii si cativa ardei infloriti.

Postarea asta e pentru cele care nu au obosit a citi epopeea nevroticului caine negru si foarte alfa. Si desi are fata de stupida, se da mare.

hard roc aleluia



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com