contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pilaf, Porumb Mexican, Soare, Catei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Le-am amestecat pentru ca pozele sunt facute ieri, in zi cu soare, nu e nimica bibilit, dar am ramas si cu chef de pilaf, ca abia am putut gusta untura aia uleioasa de care va ziceam ieri, asa ca mi-am facut ceva ce imi doream o reusita a proievctului “pilaf de spital din ce mai am pe acasa”. Bineinteles ca nu am reusit.

(ps: pozele sunt efectiv ca la troaca omului de acasa, nu am decorat, nu am gadilat, nu mai am chef).

Slide1

CUm spuneam, facand in genere portii mici, ma tine o gramada un ardei sau o capatana de broccoli, era vremea sa scap de ele, asa ca am pus din toate cate putin, plus niste fulgi de ceapa nemaipomeniti, despre care am uitat sa va zic.

Slide2

Si, ca sa imi iasa orezul ala de spital, am pus orezul neclatit, sa se “lipiciozeasca”.

Slide3

Apoi, inainte de a turna supa de gaina extrem de batrana peste, am demolat congelatorul ca sa il indes de varza murata si intr-un colt mai aveam pastele alea, plus doua conserve de ciuperci felii (nu mai tin minte ce aveam de gand cu ele, cred ca sa le duc la neamuri), ce mai, am lichidat tot in pilaful asta.

Slide4

Am acoperit totul cu zeama grasa de gaina, am pus piper o droaie si marar si baf, la cuptor cu magaoaia.

Slide5

L-am lasat sa respire nitel si mi-am trantit un polonic in farfurie. Canci, desi a inflorit (nu v-am zis ca am folosit cel mai ieftin orez de pe piata, 3 lei kila), tot nu s-a facut ciorba, iaca detalii dupa ordinul de imprastiere.

Slide7

Slide8

Slide6

Cat timp pilaful care se voia de spital si cu de toate se linistea in durerea lui, am iesit cu animalutele la plimbare prin cartier, am facut pe baby si doggy sitter vreo doua zile, sa nu o las pe aia mica singura cu Rafi. E foarte ciudat, lumea se uita urat la un om matur cu un caine negru in lesa, dar cand merge asta mica in fata cu Raf, fiind copil, nu se mai uita urat ci ciudat, mirati, mama si copilul (nu ii sunt mama dar as fi putut, ca varsta) si doi caini negri, plimbandu-se agale prin soare si, culmea, copilul are pungile lui cu care strange daca face cainele caca, wow!

In rest, frumos afara si explozie florala, am pozat cateva.

Slide13

Slide12

Slide11

Slide10

Slide9

Si de final, o mare pofta pe care nu mi-as fi facut-o daca nu aveau la Auchan porumb vrac, am dat cam un leu pe stiulete. Reteta Yandirei de porumb mexican (un soi de street food pe la ei pe acolo).

Slide14

Stiu ca am mai dat-o, e la fel, porumb fiert, uns cu maioneza, tavalit printr-o branza sarata (orice telemea, feta, blabla, ce se poate rade si aduce ca idee, nu trebuie nimica fancy smancy) si presarat totul cu iutica (am pus boia iute, ca fulgii i-am macinat prea mare).

O, da, junk de vis, l-as face street food romanesc in doi timpi, dar nu cred ca se baga lumea si nu stie ce pierde, e o bunatate. Detaliu cu muscaciune (misto porumbul ala vrac, foarte carnos si gustos).

Slide15

Si gata.

rororo