contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pilaf Sarbesc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

INGREDIENTE:

1 ceapa de marime medie
1 morcov
1 ardei gras verde
1 ardei gras rosu
150-200 g ciuperci champignon
200 g orez
700 ml supa legume
1 lingurita unt
2 linguri ulei
sare
piper
1 frunza dafin
patrunjel verde pentru servit

PREPARARE:

Calim ceapa tocata marunt, impreuna cu legumele (morcovii, ardeii si ciupercile) taiate cuburi mici, doar ciupercile le lasam cuburi mai mari.

Cand acestea s-au calit, punem orezul si il calim si pe acesta impreuna cu legumele.

Punem totul intr-un vas termorezistent, mai adanc, turnam supa de legume, punem o frunza de dafin si dam la cuptor, la 200°C pentru 45-50 minute.

Cand pilaful este gata, condimentam cu sare si piper, punem putin unt, amestecam si putem servi cu patrunjel verde presarat peste acesta.

Il putem folosi pe post de garnitura langa friptura, sau il servim simplu, insotit de o salata verde.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook