contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piperata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Această mâncărică dulceagă şi picantă este economică, uşor de preparat şi foarte gustoasă. Eu am gătit-o cu ce aveam prin frigider.
Avem nevoie de:
1. 5-6 ardei graşi (amestecaţi, roşii şi galbeni)
2. 3 cepe mai mari
3. 5 roşii mari sau 6 mai mici
4. 5-6 oua
6. condimente: sare, piper, boia de ardei şi 2 ardei iuti, de la care folosim doar pulpa, făra seminţe (ardeii iuţi sunt opţionali, deoarece nu toată lumea preferă mâncarea foarte picantă).
Procedăm astfel:
- legumele (ardeii, ceapa şi roşiile decojite), curăţate şi spălate, le tăiem julienne (adică fideluţă, rondele);

- într-o cratiţă mai înaltă încingem 2-3 linguri de ulei şi punem ardeiul la călit;

- adăugăm ceapa iar când aceasta s-a înmuiat, adăugăm roşiile şi o cană de apă;
- fierbem acoperit aproximativ 10 min., până ce sosul a scăzut;
- adăugăm condimentele (sare, piper, boia de ardei şi ardeiul iute tocat mărunt) după gust;
- în paralel facem o omletă din ouăle avute (putem adăuga şi brânză rasă, pentru un plus de savoare) pe care o tăiem fideluţă şi o adăugăm peste piperată

 

- mai lăsăm câteva minute ca mâncărica să fiarbă la foc mare, iar în momentul în care nu sosul a scăzut bine, stingem focul.

 


Servim preparatul cald. Este o mâncare dulce-picantă, dar totodată uşoară, de vară, foarte aromată.
Poftă bună!