contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piscot Cu Vanilie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Reteta Piscot cu vanilie

Piscoturile se prepara din oua proaspete, zahar pudra si faina. Cand spargem ouale sa avem grija ca albusul sa fie bine separat de galbenus, deoarece numai asa vom obtine o spuma tare. Inainte de folosire margarina se topeste pentru a o putea usor incorpora in prajitura. Pentru a avea o prajitura pufoasa, care sa se mentina mult timp proaspata , vom amesteca in blat praf de copt, drojdie si 1/2 dl apa. Piscotul se coace intotdeauna la foc potrivit. Putem sa ne convingem daca blatul e copt, intepandu-l cu un ac mare sau cu o scobitoare. Daca pe ac raman urme din blat, acesta este necopt. Daca pe deasupra , blatul incepesa se inchida la culoaresi mijlocul ramane necopt, se acopera cu ” alufolie”. Dupa ce blatul s-a copt se mai lasa 4-5 min pentru a nu face “burta” interioara, a nu se lasa spre interior.

Ingrediente pentru reteta piscot vanilie:
- 3 oua
- 120g zahar pudra
- 30g zahar vanilat
- 6 linguri apa fierbinte
- 150 g faina
- 3 lingurite praf de copt
- 1 lingura margarina

Mod de preparare a piscotului cu vanilie:
Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul pudra si cel vanilat. In timpul acesta se mai adauga pe rand, incet, incet, cele 6 linguri de apa fiebinte. Amestecam pana ce se ingroasa. Tot aici se adauga faina amestecata cu praful de copt si albusurile bine batute.
Compozitia obtinuta se toarna in tava bine tapetata cu margarina si faina. Se introduce in cuptorul incalzit, se coace auriu. Dupa ce s-a copt si s-a racit, se poate servi cu gem sau marmelada.

Pofta buna la piscotul cu vanilie !


Articol recomandat de retete-prajituri.net