contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piure De Macris

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Garden sorrel with mashed potatoes 

Am gasit in piata macris si am luat un kilogram fara a sta pe ganduri. In drum spre casa am realizat insa ca nu prea stiu retete care sa contina aceste frunze acrisoare delicioase. Asa ca am inceput sa caut o reteta gustoasa. In timp ce cautam i-am oferit lui Anais cateva frunze spalate de macris. A fost dragoste la prima imbucatura! A savurat tacticoasa toate frunzele!

Macrisul este o minunata planta-medicament, avand un continut ridicat de vitamina C si fiind indicata in curele de detoxifiere si in tratamentul unor afectiuni ale ficatului.

Garden sorrel

Piure de macris (reteta Elena Pridie)

  • 350 g macris
  • 8 cartofi potriviti (eu am pus doar vreo sase)
  • 2 ling ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zacusca
  • 50 ml apa in care au fiert cartofii
  1. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Se fierb in apa.
  2. Intre timp macrisul se spala si se opareste pentru un minut in apa fiarta. Se scurge si se paseaza in blender.
  3. Cartofii fierti se scurg, se paseaza impreuna cu macrisul, se adauga uleiul, sarea si zacusca si se mixeaza bine.
  4. Se serveste ca atare sau cu salate langa.