contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piure De Măr Cu Fruct De Cactus

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acesta este fructul de cactus. Vineri când mergeam prin piață ce văd eu acolo ? Niște fructe foarte interesante și cum eu sunt curioasă din fire ,logic că am cumpărat câteva ,cam 1 kg :D  Stiți ce am făcut apoi? Ajunsă în mașină nerăbdătoare le-am luat în mână să le admir că doar trebuia să fac cunoștință cu ele așa am făcut cunoștință și cu țepii lor! Acasă Găbița la fel , fetița mamei, cât mai seamănă ea cu mama! Seara cu penseta eram în căutarea țepilor. Niște ace mici, aproape invizibile dar care înțeapăăă... în casă se auzea am un țep și aici , și aici... offf. Treaba e că nici acum nu m-am învățat minte și , și acum le înfrunt cu mâna goală :))
  Toate se compensează cu gustul lor. Au sâmburi mărișori și tari care se papă :) Pulpa este dulce-acrișoară care diferă la culoare de la fruct la fruct (depinde cât de copt e)  cu un gust de pepene verde cu galben cu pară ceva pe acolo . E bun, bun, bun!



Ce am făcut cu ele? Le-am mâncat simple și am mai făcut ceva care să le pună în valoare gustul. 
  Piure de măr cu fruct de cactus.



 
Ai nevoie de: 
Pentru 1 porție.

1 măr 
 1 fruct de cactus
20 gr ciocolată albă 
suc de lămâie
1 lingură cu zahăr

Mod de preparare:
Mărul l-am curățat de coajă și l-am tăiat bucățele mici pe care le-am fiert cu suc de lămâie și zahăr. Când a fost fiert l-am scurs de apă  și pasat apoi piureul rece l-am amestecat  cu ciocolata topită.
Un fruct de cactus l-am golit de miez și am fărâmițat miezul cu furculița. 
Într-un pahar am pus un strat de piure de măr miezul de fruct de cactus și încă un strat de piure de măr. Am decorat și servit.



Poftă bună!