contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piure De Spanac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ador spanacul dar nu-mi place sa-l curat :( asa ca am facut un compromis cu sotul meu. El il spala si il curata iar eu il pregatesc... am uitat sa va spun ca este singura leguma preferata de el :)). Reteta este simpla, va ia mai mult timp spalatul si curatatul decat gatitul.

 

 

Mod preparare:
Precum am scris mai sus , se spala bine spanacul si se rup cozile.
Punem o oala mare cu apa la incalzit, cand apa da in clocot punem spanacul si lasam vreo 10-15 minute ( asta in functie de cat de crud este) sa se opareasca. Ca sa vedeti cand este gata luati cu paleta o frunza si zdrobiti, daca se marunteste este gata (poate va ajuta poza).
Il scoatem intr-o strecuratoare si apasam usor cu o lingura de lemn sa se strecoare bine.

Apoi il tocam ( nu chiar ca si vinetele de marunt :)) .
Intr-o cratita incingem uleiul si prajim usturoiul taiat felii , apoi il scoatem si il aruncam . Adaugam spanacul tocat si amestecam putin ( un minut doua ).

Punem faina intr-un bol , adaugam putin cate putin laptele si apoi turnam cate un pic din compozitie peste spanac amestecand mereu.

Potrivim de sare si servim de cele mai mult ori cu ochiuri . Puteti inlocui laptele cu smantana , dac vreti ca piureul sa fie mai gros adaugati mai multa faina si il fierbeti mai mult.