contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pizza Cu Blat De Cartofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
500 gr cartofi, o ceapă, 200 gr caş, 2 fire de cârnaţ, 4 ouă, câteva măsline pentru decor, sare, piper, ulei, mărar uscat.


Mod de preparare:

 Se curăţă cartofii, se spală

 şi se taie cubuleţe.

 Într-o tigaie cu ulei 

 se pun cartofii, la foc mic.

Ceapa se curăţă, se spală şi se feliază mărunt.

 Când cartofii încep să fie moi, se adaugă ceapa şi se mai lasă pe foc mic până devine sticloasă,

amestecând din când în când.

 Se scurge uleiul din tigaie cu un capac mare sau o strecurătoare şi se pune deoparte.

 Cartofii şi ceapa se pun într-un vas şi se pisează ca piureul de cartofi.

Cârnaţul se taie rondele.

 Cele patru ouă se sparg, 

 se bat ca pentru omletă 

 şi se toarnă în vas.

 Apoi se adaugă rondelele de cârnaţ, 

 se presară sare, piper, mărar uscat, după gust 

şi se amestecă bine.

 În tigaie se pune din uleiul scurs şi 

 se toarnă compoziţia din vas, întinzând-o pe toată suprafaţa ca pe o pizza, la foc mic. La nevoie se mai adaugă ulei şi se mişcă în continuu să nu se prindă de tigaie.

 După aproximativ 10-15 minute se întoarce cu o farfurie mare pe partea cealaltă şi se mai lasă încă 10-15 minute, la foc mic, să se rumenească bine.

Caşul se dă pe răzătoare şi 

 după ce pizza a fost răsturnată pe un platou sau o farfurie mare, 

 se presară deasupra cât este caldă.

Se ornează cu măsline şi se serveşte caldă.

Poftă bună!

Articol recomandat de reteteilustrate.blogspot.com