contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pizza Cu Pesto De Busuioc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 Îmi place bucătăria italiană.Fără prea multe ingrediente, dar de calitate și imaginația e liberă.Rămânem așadar  prin preajma bucătăriei italiene, cu o pizza simplă, rapidă și gustoasă.
 INGREDIENTE:
 Ptr.blat:
 -500 g făină
 -o lingură ulei de măsline
 -1 ½ linguriță sare
 -240 ml apă călduță
 -un pachet de drojdie instant dr oetker
 ptr umplutura:
 -1/2 borcan pesto de busuioc
 -200 g salam picant feliat fin sau ce mezelic aveti prin frigider
 -4-5 roșii 
 -250 g mozzarella
 -o lingură oregano uscat mărunțit
 -sare, piper după gust

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se frământă un aluat din ingredientele menționate.Dacă folosiți mașina de pâine, puneți ingredientele în ordinea menționată de cartea mașinii.După ce obțineți un aluat omogen și elastic, lăsa-ți-l la dospit, acoperit, într-un loc călduț, ferit de curenți de aer, până ce își dubreaza volumul, aprox o oră.




 2.Întindeți aluatul în forma și de grosimea dorită, ungeți-l generos cu pesto de busuioc, așezați apoi un rând de roșii tăiate rondele ( de aprox 4-5 mm grosime) , presărați cu oregano, asezonati ( dar țineți seamă că și pesto și salamul sunt deja sărate), așezați deasupra un strat de salam, sau ce mezeluri doriți și aveți în casă, rupeți mozzarella bucățele și presărați-o peste salam
 3.Coaceți în cuptorul încălzit la 210*C, (peste mediu), până ce pizza este frumos rumenită și aluatul copt, aprox 20 de minute.

 Poftă bună !