contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pizza Cu Pui Si Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O pizza cu un gust usor dulceag, pe care o facem rapid. Putem adauga si alte ingrediente, gen boabe de porumb sau felii de rosii, in functie de gusturi.

INGREDIENTE:

Pentru blat:
300 g faina
120 ml apa calda
10 g drojdie proaspata
2 linguri ulei de masline
1 lingura zahar
1 lingurita sare

Pentru topping:

1 cana suc de rosii
1 lingurita oregano si busuioc uscat
1/2 piept de pui fiert
2-3 felii bacon
6 ciuperci (medii) champignion
1 ceapa rosie
1 ardei Kapia
50 g masline
150 g mozzarella
sare
piper

PREPARARE:

Intr-o ceasca punem drojdia cu zaharul, o lingura de faina si le acoperim cu 2-3 linguri apa calda. Amestecam putin, apoi lasam sa creasca.
Pregatim intr-un vas faina amestecata cu sare. Facem o gaura in mijlocul fainii si turnam maiaua (drojdia crescuta in ceasca).

Amestecam faina cu maiaua, turnam restul de apa calda si uleiul. Framantam aluatul cateva minute, pana devine neted si nu se mai lipeste de maini. Il lasam in vas, acoperit cu un prosop, sa creasca. Dupa ce aluatul a dospit, il luam din vas si il punem pe blatul de lucru, peste care am presarat faina. Il mai framantam putin, apoi il intindem cu sucitorul, lasand un aluat de 3-4 mm grosime si un diametru de aproximativ 30 cm.

Punem aluatul in tava de pizza, pe hartie de copt, unsa in prealabil cu putin ulei de masline. Peste blatul de pizza punem sucul de rosii,condimentam cu oregano, busuioc, sare si piper proaspat macinat, apoi presaram mozzarella rasa. Peste aceasta aranjam restul de ingrediente taiate felii.

Coacem pizza pe programul de pizza (sau la 220°C) pentru aproximativ 20 -25 de minute.

Cu siscul de a ma repeta va spun ca nu este cazul sa mai comandam pizza acasa! Se face mult prea usor…

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook