contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pizza Pepperoni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Nu este nicio filosofie să faci pizza. Dar noi suntem bucătari amatori, nu filosofi. Așa că ne permitem să abordăm și o asemenea rețetă.

Ce îţi trebuie pentru 6 porţii (poza1):
- 250 gr făină (am folosit Titan)
- o jumătate de pliculeţ de drojdie uscată Dr. Oetcker
- 200 gr salam uscat bănăţean
- 200 gr şuncă presată
- 250 gr de caşcaval
- 150 gr de măsline
- bulion
- ardei gras, gogoșar
- busuioc, boia iute

Plan de lucru:
- se pune făina într-un castron mai mare şi se amestecă cu drojdia uscată (poza 2)
- se toarnă apă călduţă şi se frământă coca (poza 3), pe care o lăsăm la crescut aproximativ o jumătate de oră.
- tăiem salamul și șunca felii subţiri, ardeiul și gogoșarul în fâșii, răzuim cașcavalul (poza 4)
- după ce a crescut, coca este frământată cu puţin ulei (poza 5) şi întinsă în tavă (poza 6).
- pregătim sosul de roșii din 150 ml de apă, 2-3 linguri de bulion, boia iute și cimbru. Îl lăsăm să dea într-un clocot (poza 7)
- ungem coca de pizza cu 3-4 linguri din sos (restul îl lăsăm pentru topping), presărăm salamul și șunca presată (poza 8 ), plus ardeiul gras, gogoșarul şi măslinele (poza 9). Acoperim cu cașcaval (poza 10)
- lăsăm la cuptor aproximativ 25 de minute (poza 11)
- poftă bună! (poza 12)

Timp de preparare: 70 minute
Preţ: 2,5 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)

pizza pepperoni 1 pizza pepperoni 2 pizza pepperoni 3 pizza pepperoni 4 pizza pepperoni 5 pizza pepperoni 6 pizza pepperoni 7 pizza pepperoni 8 pizza pepperoni 9 pizza pepperoni 10 pizza pepperoni 11 pizza pepperoni 12
Filed under: A3. Pasta&Pizza


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com