contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pizza Raw

articol scris de RawVeganJoy blog rawveganjoy

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu imi place sa ma laud, dar la aceasta reteta m-am autoproclamat, fara falsa pudoare, "mic geniu culinar".
In primul rand am fost foarte incantata de branza. Este prima branza realizata dupa inspiratia proprie si mi-a placut cel mai mult din tot ce am experimentat.
Blatul s-a comportat admirabil, branza i-a patruns masa usor rigida si l-a facut maleabil si pufos.
Ciupercile urechi-de-lemn au dat o textura crocanta si apetisanta compozitiei, iar in  combinantie cu amestecul energizant, au iesit foarte aromate.
Sosul de rosii servit separat, si in cantitatea dorita de fiecare, s-a dovedit o alegere potrivita.
Stiu ca suna la superlativ...dar chiar trebuie degustata ca sa te convingi ca este adevarat!



Blat (reteta de la paine de hrisca cu migdale)
  • 500 g hrisca hidratata 8 ore
  • 1 cana seminte de in macinate
  • 1 cana migdale hidratate 24 de ore
  • sare de Himalaya dupa gust
  • 1/2 cana tarate de psyllium
 
Hrisca se face pasta cu ajutorul robotului, dupa care se aduga restul ingredientelor si se amesteca pana la omogenizare. Intindem compozitia, cu o grosime de 1 cm, pe tavita plata a deshidratorului. Se usuca in deshidrator  pret de 24 de ore.
 
  • 1 cana caju crud hidratat 8 ore
  • 3 linguri de smantana din caju
  • sare de Himalaya
  • 2-3 linguri fulgi de drojdie inactiva
Se mixeaza toate in robot pana la omogenizare.
 
Sos de rosii
  • 2 rosii proaspete
  • 30 g rosii uscate
  • 3 fire de usturoi verde
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare de Himalaya
  • oregano si busuioc proaspat sau uscat
Se mixeaza totul la robot.
 
Topping
  • 1 ardei capia rosu
  • 3 ciuperci champignon stropite cu putina lamaie si ulei de masline
  • 100 g ciuperci urechi-de-lemn hidratate in apa, la care se adauga sos de soia si condiment amestec energizant de la Sonnentor.
  • 3 fire ceapa verde
  • 50 g masline Kalamata
  • vlastari de ridiche rosie

Blatul se unge cu branza si se adauga toppingul de legume. Se serveste cu sosul de rosii