contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pizza Speciala

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ce e asa de special la pizza asta? E, o sa va spun eu, are mai multe chestii speciale.

Slide1

In primul rand aluatul, ceva de mare exceptie facut de un domn care are in jur de 40 de ani de meserie (cofetar, patiser), stiti cum se spune in bucatarii, primii 40 de ani de meserie sunt mai grei.

In al doilea rand, fiind asa de elastic, ce sa mai, am incercat sa il invart ca la fratii Toader la pizzerie, e, singurul succes avut a fost ca nu l-am dat pe jos, ca forma …

Slide2

Sosul, e, sosul si ce am pus pe pizza, daca nu am mai fost la cumparaturi de un secol, a avut un mare numar de resturi si nimicuri si, culmea, a iesit bun. Am gasit niste bulion, am pus putin oregano de Kassandra, ulei de masline bun, ceapa deshidratata.

In rest, aveam niste Dotti care a inceput sa capete penicilina, bun, ca unii platesc greu branza cu mucegai, un rest de carnatz de porc si cateva masline ratacite, plus busuioc din geam.

Slide3

Bai, a iesit bestiala, fireste ca 80% din merit e al lui Nea Stelica, cel care a creat aluatul.

Slide4

Detaliu cu muscaciune pofticioasa.

Slide5

Si pentru ca mi-a ramas un mot miiic de aluat de la invartitul meu artistic de parca eram la campionatele de parkinson, am mai facut o mini-pita intinsa in tava cum s-a nimerit, de data asta am pus pe ea masline umplute cu branza, ca mai aveam in plus.

Slide6

Subtirica, dar vioaie. Cand face altcineva aluatul e joaca de copii, daca as mai lucra cu Nea Stelica sa exersez invartitul poate mi-ar iesi si vag rotunda.

Slide7

Sper ca v-a placut reteta, mie sigur mi-a cazut bine pizza, numai Elena e de vina.

rororo