Pizzette Cu Ciuperci Si Parmezan (30 Bucati)
![andreeas](/images/avatars/nopicture.jpg)
articol scris de andreeas blog inventiiculinare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
![](https://1.bp.blogspot.com/_eaDMbFmdvcw/TMQHyZNRjTI/AAAAAAAAAVs/9NO8UavSElk/s400/cooking+weekend+055.jpg)
Ingrediente:
Pentru aluat:
500gr faina
250 ml apa
10 gr drojdie (jumatate de cub)
1 lingura rasa sare
Compozitie:
4-5 ciuperci champignon potrivite
8-10 masline negre
fulgi de parmezan sau parmezan ras (dupe preferinte)
Sos:
2 linguri pasta de tomate
1 rosie decojita tocata
1 lingurita de busuioc uscat
1 lingurita de oregano
1 catel de usturoi tocat
1 fir de ulei de masline
Timp de preparare:
30-35 minute
Dificultate:
Redusa
Mod de preparare:
Aluatul se pregateste exact ca cel de pizza, apoi se intinde bine pentru a putea fi decupat sub ce forme dorim, eu am ales cercuri si inimioare. Dupa prima tura de decupare a formelor, aluatul se framanta si se intinde din nou, pana la ultima bucata decupata.
![](https://2.bp.blogspot.com/_eaDMbFmdvcw/TMQIEMpDm9I/AAAAAAAAAV0/vBpJxMKVAks/s400/cooking+weekend+047.jpg)
![](https://4.bp.blogspot.com/_eaDMbFmdvcw/TMQIovPXLoI/AAAAAAAAAWM/_Cc_4e1sVb8/s200/cooking+weekend+048.jpg)
In timp ce aluatul se lasa putin la dospit, se pregateste sosul cu ingredientele amintite mai sus.
![](https://1.bp.blogspot.com/_eaDMbFmdvcw/S6E-1x3KXjI/AAAAAAAAAI8/Z_1SzndVdQ0/s200/sos.jpg)
apoi se pregatesc ingredientele pentru ornarea pizzettelor: se taie feliute ciupercile si maslinele si se rad fulgii de cascaval (cu ajutorul ustensilei de curatat legume)
![](https://3.bp.blogspot.com/_eaDMbFmdvcw/TMQIXCK0ToI/AAAAAAAAAV8/v4hwyXZpOMA/s200/cooking+weekend+040.jpg)
![](https://1.bp.blogspot.com/_eaDMbFmdvcw/TMQIXUVVBsI/AAAAAAAAAWE/Ili6JawLsek/s200/cooking+weekend+041.jpg)
Se orneaza aluatul si se introduce tava in cuptorul bine incins pana se rumenesc si devin putin crocante, aproximativ 15 minute. Mie mi-au iesit cam 30-32 bucati, le-am copt in 2 ture.
![](https://4.bp.blogspot.com/_eaDMbFmdvcw/TMQJLvmn7bI/AAAAAAAAAWc/-gdQ1jsK4lI/s200/cooking+weekend+051.jpg)
![](https://4.bp.blogspot.com/_eaDMbFmdvcw/TMQJLYzgZDI/AAAAAAAAAWU/6WKDMmbLBqc/s200/cooking+weekend+050.jpg)
Mod de servire:
Se recomanda bere la temperatura camerei, bere lager sau pils intrucat in Romania nu se prea gaseste bere ale.
Tips:
Pizzettele trebuie consumate imediat dupa ce le-ati scos-o din cuptor pentru a ramane pufoase, sunt bune si a doua zi reincalzite insa devin mai crocante.
Spor si Bon appétit ;)