contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Branza Si Piersici

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Dragii mei, asa de mult mi-as dori sa scriu si sa gatesc si sa pozez cat mai mult, dar nu prea stiu cum sa fac si cum sa impac si capra si varza, caci nu prea imi iese faza asta deloc. Anyway, trecand peste faza cu “plansul” pe blog, va spun doar ca in weekend am copt o Placinta cu branza si piersici, cu ajutorul prietenilor de la Sun Food, care au numai conserve minunate 100 % sanatoase. De data asta am folosit cu succes conservele de compot de piersici, decojite si extrem de zemoase. V-as sfatui sa folositi cam doua conserve de compot de piersici daca vreti sa preparati aceasta placinta cu branza si piersici, pentru ca sigur daca desfaceti o conserva o dati gata instant :) ) si pentru placinta nu va mai ramane nimic.

Placinta cu branza si piersici

Ingrediente pentru reteta de Placinta cu branza si piersici

Placinta cu branza si piersici

Mod de preparare pentru reteta de Placinta cu branza si piersici

Incalziti cuptorul la 180 grade sau treapta 2-3 la aragazul normal.

Amestecati branza cu zaharul, smantana, ouale si amestecati pana se omogenizeaza complet.

Ungeti cu unt o tava rotunda de 26 cm si intindeti in tava cate doua foi unse cu unt topit si racit. Suprapuneti cam 5-6 foi de placinta unse bine cu unt si lasati marginile in afara tavii. Turnati in centru compozitia de crema de branza si nivelati usor cu ajutorul unei spatule de silicon. Deasupra cremei de branza puneti bucati de piersica, scurse de zeama in care au fost conservate.

Placinta cu branza si piersici

Acoperiti totul cu marginile foilor de placinta si inchideti cu restul foilor de placinta, suprapuse si unse fiecare cu unt topit si racit.

Dati tava la cuptor, reduceti putin focul pana pe la 160-170 grade si lasati la foc cam 40-45 minute, depinde de cuptorul fiecaruia. Verificati, iar cand foaia de deasupra e usor aurie, scoateti placinta cu branza si piersici.

Lasati la racit complet inainte de a taia.

Pofta buna la placinta cu branza si piersici!

Placinta cu branza si piersici Placinta cu branza si piersici Placinta cu branza si piersici

Acest articol Placinta cu branza si piersici apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.